TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanvekili ve Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Marmara Bölge Birliği Başkanı Bahri Şarlı, 11 yıl önce Türkiye'deki tüm kooperatiflerin 120 milyon Lira kredi kullandığını hatırlatarak, 2013 yılı sonu itibariyle bu rakamın 9 milyar 334 milyon Lira'ya yükseldiğini açıkladı. Bu süre içinde Bursa'daki oranın da 11 milyon 250 bin Lira'dan 485 milyar TL'ye yükseldiğini söyleyen Şarlı, "Bursa Bölge Birliği, İstanbul Bölge Birliği'nden daha fazla kredi kullandırıyor. Bu alkışlanacak bir durum" dedi.

Orhangazi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin Mali Genel Kurul Toplantısı'na katılan TESKOMB Başkanvekili ve Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Marmara Bölge Birliği Başkanı Bahri Şarlı, Türkiye'deki kooperatiflerin kredi kullandırma miktarlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 11 yıldır görev yaptığını ifade eden Şarlı, 11 yıl önce Türkiye'deki tüm kooperatiflerin kullandırdığı kredi miktarının 120 milyon Lira olduğunu hatırlatarak, 2013 yılı sonu itibariyle bu oranın 9 milyar 334 milyon Lira'ya yükseldiğini açıkladı. 11 yıl önce Bursa'da kullanılan kredi miktarının 11 milyon 250 bin Lira olduğunu söyleyen Şarlı, "Bu miktar 2013 sonunda 485 milyar Lira'ya çıktı. Bursa Bölge Birliği, İstanbul Bölge Birliği'nden daha fazla kredi kullandırıyor. Bu alkışlanacak bir durum. İstanbul'daki esnaf sayısı neredeyse Bursa'nın nüfusu kadar. Bu Bursa için övünç duyulacak bir mesele" diye konuştu.

"EN DÜŞÜK MALİYETLİ KREDİ BİZDE"

Türkiye'deki en düşük maliyetli kredinin Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri'nin kredileri olduğunu söyleyen Şarlı, '2013 yılı içerisinde faizlerimizi geri çektik. 1 yıl vadeli kredinin faizi yüzde 4, bir yılı aşarsa yüzde 5. Sermaye kesintisi yüz 3'ten 1,5'a düştü. Bankanın istihbarat ücretini kaldırdık. Bütün kesintileri en az seviyeye indirdik.

"2014 YILINDA KREDİ SIKINTISI ÇEKİLMEYECEK"

Bu yıl hükümet tarafından 527 milyon Lira faiz farkı bedelinin bütçeye konulduğunu açıklayan Şarlı, "Bunun anlamı düzgün çalışan kooperatiflerin 2014'te plasman sıkıntısı çekmeyeceği, esnaf ve sanatkarlarımızın da 2014'te kredisiz kalmayacağıdır" dedi. ST/ (FK), (Fotoğraflı)