DENİZLİ'ye cumartesi günü gelecek olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, Türkiye'deki termal turizm bölgeleri için teşvik açıklaması yapacağı öğrenildi. Termal turizm sahalarının teşvik sisteminde 5'inci bölge ilan edileceği, yatırımcılara bölgesel teşvikler verileceği, kalkınma ajanslarının destek sağlayacağı öğrenildi.
'Denizli'de Termal ve Sağlık Turizm'inin Dünü Bugünü ve Geleceği' konulu panel ve çalıştay, Karahayıt'taki Richmond Pamukkale Otel'de bugün başladı. Panelin açılışına Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan ile çok sayıda turizmci katıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Zolan, "Termal tedavi, turizm bölgemizde 2-3 bin yıl önce de vardı. Karahayıt ve Pamukkale bölgesi o dönemlerde de çekim merkeziydi. Ancak 2 bin yıldır hiçbir mesafe alamadığımız gerçeği de ortada. Allah'ın verdiği bu nimet belki de altından bile değerli. Maalesef Denizli olarak biz bu nimeti yeterince değerlendiremedik. Artık yeniden bir yapılanmaya gidiliyor. Yol haritası çizilecek. Bölgemizdeki termal sağlık ve turizm yatırımcılarının yolu açılmalıdır, sağlıklı bir planlama olmalıdır" dedi.
HABERİ BAKAN VERECEK
Türkiye'nin jeotermal kaynaklarda dünya 7'ncisi olduğunu, ülkedeki kaynakların da yüzde 87'sinin Ege'de bulunduğunu belirten Denizli Valisi Abdülkadir Demir, "Sağlık turizmi bölgemiz ve ülkemiz için oldukça önemli. Kür merkezleri yapımı için hukuki alt yapının tamamlanması gerekiyor. Yıllar önce kaplıcalar için hazırlanmış mevzuatla iş yapmaya çalışıyoruz. Bu beden bu gömleğe sığmıyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, cumartesi günü Denizli'ye gelecek ve sektörle ilgili çok önemli müjdeler verecek. Buradan vereceği müjdeler tüm Türkiye'de sevinç yaratacak" diye konuştu.
ZEYBEKCİ, ÇALIŞTAY'IN SON GÜNÜNE KATILACAK
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin bugün başlayan panel ve çalıştayın son gününe katılacağı, termal turizm sahalarının teşvik sisteminde 5'inci bölge ilan edileceği konusunda açıklama yapacağı öğrenildi. Ayrıca yatırımcılara bölgesel teşvikler verileceği, kalkınma ajanslarının yatırımcılara destek vermesi konularında da Zeybekci'nin açıklama yapacağı öğrenildi. Zeybekci'nin ayrıca cumartesi günü Doğa Termal Otel ile Pam Otel tarafından yapılan kür merkezinin açılışını yapacağı belirtildi.

FI,RÇ(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)