KADIN girişimci Berna İlter, Kayseri OSB’de kurulu fabrikasında terlemeye karşı etkili, sürekli olarak serinliğini muhafaza eden ve vücut ısısını alan jelli yastık ve yatak üretti. Arap ve Afrika ülkeleri tarafından adeta kapışılan yastık ve yataklara, AB ülkeleri de ilgi gösterdiği belirtildi.
Kendi adını taşıyan BRN yataklarının yönetim kurulu başkanı ve genel müdürü Berna İlter, jel visco olarak adlandırılan yastıkların tanıtım amaçlı olarak 100-130, yatakların ise tek kişiliğinin 900,çift kişilik yastıkların ise bin-bin 500 TL’den satıldığını belirtti. İlter, medikal sektörde kullanılan jelin yastık ve yatakta kullanılmasının yeni trend olduğuna dikkati çekti. Berna İlter şöyle dedi:
"BRN, Blue Jel yastık, özellikle yaz aylarında oluşan sıcaklık yükselmesinden en az etkilenerek uyku konforunu arttırmak için tasarlanmıştır. Üst yüzeyinde bulunan jel katman sayesinde gece boyu aynı ısıda daha az terleyerek arzuladığınız uykuya kavuşabilirsiniz. Yaz aylarında, yastığı, yüzünde jel olan tarafı sıcaklığı kontrol etmekte ve daha serin bir uykunun yaşanmasını mümkün hale getirmektedir. Sağlıklı viscoelastik malzemenin üzerine uygulanan medikal soğutucu jel sayesinde boyun ısısına duyarlı hareket eder. Isı dengesini korur ve boyun tutulmalarını önler. Blue jelli katman, özel kesim yüksek yoğunluklu viskoelastik süngerden oluşuyor. Bu sünger omurilikleri desteklerken, vücut ağırlığına göre yatak şekilleniyor. Ayrıca, Discovery yatakları, Blue jelli katman sayesinde yatağın vücuda uyguladığı basıncı en aza indirerek, kan dolaşımınızın düzenlenmesine ve olası eklem ağrılarınızın giderilmesine yardımcı oluyor. Discovery Yatakları, uyurken farkında olmadan yaptığınız hareketleri minimuma indirerek yorgun uyanmanızı engelliyor. Ayrıca, omuz ve diz bölgesindeki basıncı sıfırlayıcı özelliği sayesinde, yaylanma etkisini artırıyor. Vücut basınç noktalarına göre bölgelendirilmiş, özel Blue jelli katmanı sayesinde ‘Discovery’ yatakları mutlu uykuların süresini uzatıyor."
Berna İlter,jelli yastık ve yatakları obezlerin,kolesterolü ve lipiti fazla olanların, menapoza girenlerin rahatlıkla kullanabileceklerini ekledi.

OE,DÖ(OE/İD)