Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - TÜRKİYE'nin önde gelen otobüs ve midibüs üreticilerinden TEMSA Global Sanayi ve Ticaret A.Ş., Adana'daki fabrikasında 15 bininci otobüsü üretti.
TEMSA'nın 15 bininci otobüs üretimi dolayısıyla Adana fabrikasında düzenlenen törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ve TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik ile çok sayıda fabrika çalışanı katıldı. Törende konuşan TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, "Bu yıl çifte mutluluk yaşıyoruz. 1987 yılında başladığımız otobüs üretim sürecinde, 5 Şubat 2014'te 10 bininci midibüsü ürettim hattından indirmiştik, şimdi de 15 bininci otobüsün sevincini yaşıyoruz. Bu gurur ve sevinci çalışanlarımızın gayreti sayesinde yaşıyoruz" dedi.
'PAZAR LİDERİYİZ'
TEMSA'nın yurt içi pazara yönelik üretimini gerçekleştirdiği Safir, Prestij ve Avenue model araçlarla pazarda büyük başarılar yakaladığını anlatan Dinçer Çelik, "Bu yılın ilk 5 ayında gerçekleştirdiğimiz 989 otobüs satışı ile pazar liderliğine ulaştık. Hedeflerimiz ve çalışmalarımız bu rakamla sınırlı kalmıyor. TEMSA olarak bin 600 çalışanımızla ülkemize katma değer yaratmaya ve istihdam oluşturmaya devam ediyoruz. Bugün 15 bininci otobüs banttan iniyor. Bugün 64 ülkeye otobüs veren bir Türk markası olarak ulaşılan bu noktanın önemli bir başarı olduğunu düşünüyoruz. Yeni ürünler ve büyüyen hedeflerle daha binlerce otobüs üreteceğiz " diye konuştu.
ALKIŞLARLA BANTTAN İNDİ
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, Adana'da üretim yapan TEMSA ile gurur duyduklarını belirtti. Toplu ulaşımda TEMSA markalı araçların çok önemli yer tuttuğunu belirten Sözlü, "Adana'da üretim yapan Sabancı Topluluğu'nun önemli markası TEMSA'yı elde ettiği başarılar için tekrar tekrar kutluyoruz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, alkışlar eşliğinde 15 bininci otobüsü üretim bandından indirip bir süre şoför koltuğunda oturdu.

FOTOĞRAFLI