İSTANBUL, 10 Haziran () - Akıllı telefon ve tablet kullanımı konusunda sektörde faaliyet göstren firma ve kuruluşların raporlarına göre, mobil cihazlarda internet kullanımı beş yılda aylık ortalama 3 gigabyte düzeyine çıkacak.

Mobil market strateji uzmanlığı ve araştırma şirketi iGR verilerine göre, geçen yıl 356 megabyte olan mobil cihaz başına ortalama veri kullanımı 2018 itibari ile her ayda 3 gigabayt düzeyine çıkacak.

Dünyada artan mobil kullanıcı sayısı ve kullanıcıların daha fazla mobil cihazları üzerinden bağlı kalma arzusu kullanılan mobil veri kullanımını tetikliyor. iGR verilerine göre, 2013 yılında ayda ortalama 1.4 milyon terabyte veri mobil şebekeler üzerinden taşındı ve 2018 de bu miktarın ayda 13.5 milyon Terabayt’ı geçmesi bekleniyor.

"KATMA DEĞER BİR KEZ DAHA ANLAŞILDI"
Vizyon ARGE Satış ve Çözüm Yöneticisi Armağan Baş, yeni nesil ağ teknolojilerinin sürekli yenilenerek hayatın bir parçası olmasına alışıldığını belirterek, "Daha yüksek veri erişim ihtiyacı beraberinde daha yüksek erişim kapasitelerini getiriyor" dedi.

(OSS)