BURSA'da düzenlenen atölye çalışmasına katılan Tasarım Vakfı Başkanı Mimar Faruk Malhan, inovasyon ve buluşçuluğun önemine dikkat çekerek, "Eğer ki 2023 yılında 500 milyar dolar ihracatı hedefliyorsak, bütün işlerin daha katma değerli yapılması gerekiyor. Bu da icatçılığın, buluşçuluğun, inovasyonun girmesini sağlıyor. Tasarıma yönelik endüstriler ilgi görmeye başladı" dedi.
Tasarım Vakfı öncülüğünde Türkün Holding bünyesindeki Vanelli Markası'nın desteği ile 9- 17 Aralık 2013 tarihleri arasında İstanbul, Bursa ve Gaziantep olmak üzere 3 kentte atölye çalışması gerçekleştirildi. Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde Türkün Holding'de yapılan atölye çalışmasında Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 16 tasarımcının çalışmaları incelendi, değerlendirmelerde bulunuldu. Konuyla ilgili bilgi veren Vanelli Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün, Türkiye'nin en büyük eksiğinin marka ve markalaşma süreci olduğunu kaydetti. Tasarım Vakfı'nın da bu konuya dikkat çektiğini söyleyen Türkün şöyle konuştu:
"Vakıf ülkemizin çeşitli bölgelerinde topluma mal olmuş, yıllar içinde kaybolmaya yüz tutmuş sanatları ortaya çıkararak, bunların ustalarını keşfederek, teknikleri günümüz teknikleri ile birleştirerek dünyaya farklı boyutta sunmak gibi bir misyonu var. Biz de şirket olarak destek veriyoruz. Paydaşlardan bir tanesi olduk." 
'İNNOVASYON VE BULUŞÇULUĞUN ÖNEMİ'
Tasarım Vakfı Başkanı Mimar Faruk Malhan da, genç tasarımcıların başarılı ve güzel çalışmalar yaptıklarını belirterek, üretimde inovasyon ve buluşçuluğun önemini vurguladı. Malhan şunları söyledi:
"Ürünün nasıl gelire dönüşeceği, ne kadar katma değer üreteceği bizim için önemli. Çünkü Ekonomi Bakanı'nın ölçüsü: 'Kaç kilo mal sattın?' diyor. Bölüyor çıkarıyor kilosunu '1,5 dolardan satmışsın, yapma bunu' diyor. Eğer ki 2023 yılında 500 milyar dolar ihracatı hedefliyorsak, bütün işlerin daha katma değerli yapılması gerekiyor. Bu da icatçılığın, buluşçuluğun, inovasyonun girmesini sağlıyor. Tasarıma yönelik endüstriler ilgi görmeye başladı."