Gülseli KENARLI / İstanbul 29 Nisan () - Çinli banka Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) Tekstilbank'ın yüzde 75.5 hissesini satın almak üzere GSD Holding ile  anlaştı. Çin'in en büyük dört bankasından biri olan ICBC, Tekstilbank ile Türkiye pazarına adım atmış oldu.

Tekstilbank'ın sahibi GSD Holding tarafından Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre, Çinli Industrial and Commercial Bank of China ile Tekstilbank'ın yüzde 75.5 hissesinin  668 milyon 810 bin liraya (bugünkü kur ile yaklaşık 315.5 milyon dolar) satışı konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, bugün imzalanan sözleşmeye göre, satış bedelinin, işlemin kapanış tarihinden kısa bir süre önceki dönemde gerçekleşen TCMB döviz kuruna göre hesaplanarak dolar olarak tahsil edileceği ifade edilirken, sözleşmenin, Çin ile Türkiye'deki yetkili mercilerden gerekli izinlerin alınmasıyla geçerlilik kazanacağı belirtildi.

GSD Holding, bankadaki hisse satışını Haziran ayının ilk yarısından geç olmamak üzere yapılacak genel kurulun onayına sunacağını açıkladı. ICBC tarafından yapılan açıklamada da Tekstilbank'ın BIST'te işlem gören hisseleri için çağrı yapılabileceği belirtildi.

İlk seansta yüzde 0.68 düşüşle kapanan Tekstilbank hisseleri ikinci seansın ilk işlemlerinde yüzde 8.84 primle 1.6 liradan açılırken, ilk seansı yüzde 0.88 düşüşle kapatan GSD Holding hisseleri ise yüzde 8.85 yükselişle 1.23 liraya kadar çıktı.

(OSS)