BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Recep Altepe, Bursa Tekstil Boyahaneleri Organize Sanayi Bölgesi (TOSAB) üyeleriyle bir araya gelerek Badırga mevkiinde devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Başkan Altepe, Bursa'nın sanayi kenti olduğunu belirterek, “Bursa'da sanayiciler işlerini yaparken, çevreye de duyarlı olmalılar" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Tekstil Boyahaneleri Organize Sanayi Bölgesi (TOSAB) yönetim kurulu üyeleriyle Botanik Park Beceren Otel'de bir araya geldi. TOSAB Müteşebbis Heyeti Toplantısı'nda Badırga mevkiinde çalışmaları devam eden organize sanayi bölgesi çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

TOSAB sunumunu izleyen Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'da halkın huzuru ve mutluluğu için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, "Bursa'da en büyük hassasiyetimiz çevreyle ilgili. Büyükşehir Belediyesi olarak çevre yatırımlarını önemsiyoruz" dedi.

Kentte sanayinin gelişmiş bir üretim kolu olduğunu da vurgulayan Altepe, "Bursa, sanayi kenti, üretim kenti. Sanayiciler tabii ki üretime devam etsinler ancak aynı zamanda çevreye de duyarlı davransınlar istiyoruz. Badırga'da yapılan çalışmaların devam ettiğini görüyoruz, burada 1 yıl içinde fabrika inşaatları devreye girecek. Önemli olan zaman kaybetmeden, en sağlıklı hizmetin verilmesidir. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Bursa'da sanayi de gelişsin, turizm de gelişsin. Bursa her alanda örnek olsun, bizim tüm derdimiz, hedefimiz bu" diye konuştu.

TOSAB Başkanı Erol Türkün de Başkan Altepe'nin Bursa ile ilgili hassasiyetini bildiklerini belirterek, "Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bizi destekliyor dediğimizde bize her kapı açılıyor. Bundan dolayı mutluyuz. Ana üretim merkezi gibi bir duvar sistemi kurarak bir merkezi proje oluşturmayı hedefliyoruz. Bu sayede bölgede 24 saat enerji kontrolü de sağlanmış olacak" dedi.

TOSAB, Badırga mevkiinde, yaklaşık 204 hektar alan üzerinde kuruluyor. Altyapı çalışmalarının sürdüğü organize sanayi bölgesinin 2015 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor.