TURKCELL Genel Müdürü Süreyya Ciliv, dünyada teknolojiyi yakından takip edemeyen, değişimi fark edemeyen büyük firmaların iflas ettiğini belirterek, “Artık dünyada devrin teknoloji devrimi olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bu sektöre şu anda dev holdingler saldırmadı. Bu nedenle yatırım yapacaklar için de gelecek adına iyi bir alan ve fırsat" dedi.
Turkcell'in şirketlerin mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak daha hızlı ve karlı olmalarını sağlamak, büyümelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği Teknoloji Hamlesi toplantılarının bu defaki durağı Kayseri oldu. 'Turcell Kayseri'de teknoloji Hamlesi' konulu toplantı Hilton Otel’inde yapıldı. Toplantıya Kayseri Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in yansıra firmanın müşterileri ve iş çevresinin bazı temsilcileri katıldı.
“TEKNOLOJİYİ İHMAL ETMEMEK LAZIM”
Kadir Çöpdemir’in de sunumuyla katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşattığı toplantıda konuşan  Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, teknolojinin hayatı kolaylaştıran, işlere hız kazandıran günlerin yaşandığını belirterek, “Teknolojiyi ihmal etmemek lazım” diye konuştu. Dünyada 10 yıl önce adı bilinmeyen, duyulmayan firmaların teknoloji sayesinde bugün önemli firmalar haline geldiğini söyleyen Boydak, “Bu firmaların gelişimine baktığımız da muhakkak teknoloji var. Teknolojiyi iyi kullananlar rakiplerine karşı hızlanan firmalardır. Gelişimde teknoloji maddesi her zaman sabittir. Artık teknolojinin daha hızlısının arayışı içerisindeyiz. Bu nedenle bu yöndeki toplantılar özellikle iş çevresine önemli fayda sağlayacaktır” dedi.
Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise konuşmasında teknolojide baş döndüren bir gelişmenin yaşandığını ve bu gelişime ayak uydurmanın şart olduğunu ifade etti. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de katılımcılara Turcell’in mobil ve sabit teknoloji hizmetleri konusunda dünyadan bazı örnekler vererek bilgi verdi.
“İŞ ADAMLARI ZAMANIN İNSANI OLMALIDIR”
Turkcell olarak şirketlerin mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak daha hızlı ve kârlı olmalarını sağlamayı, büyümelerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini dile getiren Ciliv, “Dünyada şirketlerin ayakta kalabilmesinin ancak teknolojik inovasyonla mümkün olabileceğini biliyoruz. Başlattığımız ‘İş’te Teknoloji Hamlesi’ ile de şirketlerin büyümesini, Türkiye’nin dünya klasmanında bir üst lige atlamasını hedefliyoruz. İç Anadolu Bölgemizin ticaret ve sanayi merkezi Kayseri’yi de bu teknolojik dönüşümü en hızlı şekilde sistemlerine entegre ederek, ekonomimizin en önemli damarlarından biri olma yönündeki iddiasını sürdürecek illerimizden biri olarak görüyorum ve Kayserili iş adamlarımıza sesleniyorum: sadece memleketinizin, değerlerinizin değil, aynı zamanda zamanın da insanı olun” diye konuştu.
“TEKNOLOJİYİ OKUYAMAYAN FİRMALAR İFLAS ETTİ”
Dünyada teknolojinin 5 yıl sonrasını gören firmaların kalıcı olduğunu ancak değişimi yakalayamayan firmaların ise iflas ettiğini, yani yok olduğunu örneklerle dile getiren Ciliv, “Artık dünyada devrin teknoloji devrimi olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bu sektöre şuan da dev holdingler saldırmadı. Bu nedenle yatırım yapacaklar için de gelecek adına iyi bir alan ve fırsat” dedi.
Toplantıda daha sonra Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, katılımcılara ‘İş’te Teknoloji Hamlesi’ konusunda sunulan hizmetler hakkında bilgi verdi.

CZ(OE/AAA)(FOTOĞRAF)