Hüseyin ASLIYÜCE / İstanbul, () - TAV Havalimanları'nın konsolide net kârı, 2014 yılının ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artışla, 20 milyon Euro olarak gerçekleşti. Şirketin işlettiği havalimanlarında hizmet verdiği yolcu sayısı da yüzde 16 artış gösterdi.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, 2014 yılının ilk çeyreğinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yolcu sayısının yüzde 12 oranında arttığını ve yolcu sayısında önemli ölçüde büyüme kaydedildiğini söyledi. TAV Havalimanları'nın da yüzde 16 seviyesinde büyüme gerçekleştirdiğini vurgulayan Şener, “2014'ün ilk çeyreğinde, konsolide FAVÖK yüzde 27 oranında artarak, 67 milyon Euro oldu. Net kârımız yüzde 28 oranında artışla 20 milyon Euro'ya yükseldi" dedi.

Türk Lirası ve Ruble'nin Euro karşısında değer kaybının, ticari gelirlerinin üzerinde oluşturduğu baskıya karşın, finansal sonuçlarını başarı olarak değerlendiren Şener, İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni iç hatlar terminal inşaatını bitirerek Mart ayı içerisinde açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

"HİZMET VERMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUZ"

Adnan Menderes Havalimanı'nın Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminali olarak Ege bölgesinin ticaret ve turizmine büyük bir katkı sağlayacağını belirten Şener, yılın ilk çeyreğinde DHMİ tarafından gerçekleştirilen Milas-Bodrum Havalimanı ihalesini kazanmayı başardıklarını ifade etti. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı, “Gerekli onayların ardından, 20 yıl boyunca faaliyet göstereceğimiz Milas-Bodrum Havalimanı'nda hizmet vermek için sabırsızlanıyoruz" dedi.

"DOĞRU YOLDA İLERLİYORUZ"

Geçmişteki başarıları kadar, gelecekle ilgili sektör beklentilerinin de doğru yolda olduklarını gösterdiğini anlatan M. Sani Şener, “Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Türkiye yolcu sayısının gelecek 10 yılda iki katına ulaşacağını beklemektedir. Diğer taraftan, Eurocontrol, Türkiye'nin gelecek 7 yılı için yüzde 7 bileşik yıllık büyüme beklerken, Airbus Ortadoğu bölgesi için ortalama yüzde 7 oranında yolcu büyümesi tahmin etmektedir. Kuruluşumuzdan bu yana geçen 14 yıl içerisinde büyük mesafe kat eden bir şirket olarak, gelecekte de cazip büyüme fırsatları yakalayacağımızı, bu beklentiler ışığında net bir şekilde görüyoruz" diye konuştu.

HA (CO)