Ortadoğu ve Körfez Bölgesi’nde üstlendiği havalimanı projeleriyle öne çıkan TAV İnşaat 709,7 milyon dolar ciroyla bu alanda dünyanın en büyük ikinci şirketi oldu. TAV İnşaat’ın bugüne kadar üstlendiği projelerin toplam sözleşme bedeli 16 milyar doları aştı.
Türkiye ve bölge ülkelerinde gerçekleştirdiği havalimanı projeleriyle büyüyerek kısa sürede sektörün liderleri arasına giren TAV İnşaat, bu alanda dünyanın en büyük ikinci şirketi oldu. Sektörün saygın yayınlarından Engineering News Record (ENR) üstlendikleri projelere göre 2012’de her sektörde dünyanın en büyük inşaat şirketlerini açıkladı. TAV İnşaat “ulaştırma” sektöründe 33. sırada yer alırken havalimanı inşaatında Bechtel’in ardından sıralamada iki numaraya yerleşti.
ALDIĞIMIZ PROJELER 16 MİLYAR DOLARA ULAŞTI
TAV Grup CEO’su Sani Şener “TAV İnşaat havalimanı tasarımı, yapımı ve finansmanı gibi zorlu ve karmaşık bir alanda uzmanlaştı ve hızla büyüyerek sektörün lider markaları arasına girdi. Bugün geldiğimiz noktada Abu Dabi Midfield Terminali, Medine Havalimanı, Cidde Havalimanı Saudi Airlines hangarları, Riyad Havalimanı gibi projeleri üstlenerek son iki yılda Körfez Bölgesi’nde önemli bir başarı ivmesi yakaladık" dedi.
TAV İnşaat olarak havalimanı inşaatı alanında 1898 yılında kurulan Bechtel’in arkasından ikinci olarak gösterilmelerinin büyük bir onur olduğuna dikkat çeken Şener, "Bu sıralamayı da dünya genelinde mühendislerin en saygın yayınlarından ENR yayımladı. Tüm dünyada ihale açan kuruluşlar tarafından kaynak olarak kullanılan ENR listelerinde dört yıldır istikrarlı bir şekilde ilk beşte yer alıyoruz ve iyi bir ülke temsilciliği yaptığımıza inanıyoruz. TAV’daki mimar, mühendis ve işletmeci arkadaşlarımızın başarısıdır bu. Üniversitelerimizde okuyan genç arkadaşlarımıza TAV çalışanlarının bu başarısının rol modeli olması açısından çok önemsiyorum. Dünyanın her yerindeki fırsatları takip ederek ve çok çalışarak daha da üst noktalara ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.