Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, merakla beklenen kamudaki taşeronların kadroya alınması ve emekliye promosyon konularında açıklamalarda bulundu.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kamudaki taşeronlardan kaçının kadroya alınacağına ilişkin, net rakam vermedi ama asıl işi yapanların kadroya alınacağını yineledi.
 
Soylu, emeklilerin banka promosyonu ile ilgili çalışmaların da ay sonunda netlik kazanacağını söyledi.
 
Süleyman Soylu, “SGK'nın sisteminde 650 bin alt işveren gözüküyor ama SGK'ya alt işveren koduyla kaydolmayan 90 bin kişinin varlığını biliyoruz. 740 bin kişi civarındadır." dedi.
 
Gazetecilerin, “Peki bu 740 bin kişiden kaçı kadro sahibi olabilecek?” sorusunu yanıtlayan
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, net bir rakam vermedi, asıl iş yardımcı iş ayrımına dikkat çekti.
 
Soylu, “Bu bahsettiğiniz soru asıl iş ile yardımcı işin belirlenmesiyle ortaya çıkacaktır. Bu da hükümetimizin kararıdır.” şeklinde konuştu.
 
 
Şimşek'ten taşeron işçilere kadro açıklaması
 
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin, "Eylem planımızda buna ilişkin düzenlemeleri 21 Mart'a kadar Meclise göndereceğimiz ifade edilmiş, ona yönelik çalışmalarımızda da mesafe kat ettik. İnanıyorum ki zamanında düzenleme gönderilir" dedi.
 
Şimşek, yaptığı açıklamada, taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin çalışmaların durumu hakkında bilgi verdi.
 
Taşeron işçiler konusunda Ekonomik Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı yaptıklarını hatırlatan Şimşek, buna ilişkin çalışmaların son hızla devam ettiğini söyledi.
 
"Eylem planını zamanında Meclis'e göndereceğiz"
 
Çalışmaların tamamlanmaması nedeniyle bir tarih vermenin zor olduğunu belirten Şimşek, ancak buna ilişkin bir yol haritasının bulunduğunu ifade etti. Şimşek, şu görüşlere yer verdi:
 
"Daha önce zaten asgari ücretliler ile taşeron işçilerin durumu ciddi şekilde iyileştirildi. Şimdi bir kısmında da toplu sözleşme var, orada da ayrı bir süreç işliyor. Daha önce net olarak 'asıl işte çalışanları bir şekilde kamuda istihdam edeceğiz' dedik ama istihdam şeklini söylemedik. O konuya ilişkin nihai kararların verilmesi lazım. İnanıyorum ki yakın dönemde bunlar da sonuçlandırılır. Bizim bir eylem planımız var, bu eylem planında buna ilişkin düzenlemeleri 21 Mart'a kadar Meclise göndereceğimiz ifade edilmiş, ona yönelik çalışmalarımızda da mesafe kat ettik. İnanıyorum ki zamanında o düzenleme gönderilir."
 
Bugüne kadar bütün vaatlerine sadık kaldıklarına dikkati çeken Şimşek, "Cumhuriyet tarihinde böyle bir hükümet var mı bilmiyorum, yani ilk 3 ayda vaatlerinin neredeyse tamamını yerine getirecek şekilde adım atan bir hükümet bilmiyorum" şeklinde konuştu.
 
 
Taşeron işçilere kadro çalışmalarında taslak hazır
 
Taşeronların kamuya alınmasında sona yaklaşılıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal süreci açıkladı.
 
Ağbal, "Bakanlar Kurulu önerileri kabul ederse yasa taslağını meclise sevk edeceğiz" dedi.
 
Naci Ağbal, sayıda sınırlama olmayacağının da altını çizdi.
 
Ağbal, “Bir kişi asıl işte çalışıyorsa ihalesi yapılan ihalenin konusu asıl işi oluşturuyorsa biz bu kişinin kamuya geçişi için yasal düzenleme yapacağız" şeklinde konuştu.
 
Genel seçimlerinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 10 Aralık 2015’te açıkladığı 64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı’nda yer alan kamuda asıl işte çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili çalışmalar sürüyor.  Maliye Bakanı Naci Ağbal kamuda istihdam edilecek taşeron işçiler ile ilgili rakam verdi. Ağbal, “Konuyla ilgili yasal düzenlemeyi 21 Mart’tan önce Meclis’e sevk etmiş oluruz” dedi.