Serhat TEZCAN / BURSA, () - BURSA'nın Akçalar Sanayi Bölgesi'nde tesis kurmak isteyen iş adamı Faruk Şahin, ulaşımı kolay ancak tarihi kalıntıların karşısında arsa bulunca yatırım öncesi örnek bir davranış sergiledi. Resistans üretim tesisi kurmayı planlayan Şahin, "M.Ö. 300'lü yıllarda kalan eserlerden bahsediliyordu. Herhangi bir aksaklık olmaması için akşam 5'ten sonra çalışmaları durdurduk. Tek bir kemik dahi çıksa yeri bırakacaktım. Hafriyat ve kazı çalışmaları için ise 1 milyon 750 bin TL harcadım" dedi. Şahin, inşa ettikleri tesislerde seramik resistans ürettiklerini ve kireçlenmeyi önleyecek yeni bir teknolojiyi hayata geçirdiklerini açıkladı.
Bursa'da 30 yıl önce küçük bir atölyede kurulduktan sonra Isışah Firması ile büyüdüklerini söyleyen Faruk Şahin, resistans alanında büyüdüklerini ve şimdi kardeşinden ayrılarak, Şahterm adı ile yeni bir firma kurduğunu açıkladı. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nden, Akçalar Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınmaya karar verdiğini söyleyen Şahterm Genel Müdürü Faruk Şahin, kalıntı çalışması yapılan alanın karşısındaki boş arsayı aldığını hatırlattı. Tarihe önem verdikleri için, buradaki kazı çalışmalarının masraflarını da karşıladığını söyleyen Şahin Şöyle dedi:
"M.Ö. 300'lü yıllarda kalan eserlerden bahsediliyordu. Kazı çalışmasına 'Hayır' diyemezdim. Böyle bir kültürüm yok. Herhangi bir aksaklık olmaması için akşam 5'ten sonra çalışmaları durdurduk. Tek bir kemik dahi çıksa yeri bırakacaktım. 16 bin 700 metrekare alanda kurulu fabrikamız toplam 10 milyon dolara mal oldu. Ancak arsayı aldığım zaman hafriyat ve kazı çalışmaları için 1 milyon 750 bin TL harcadım."
'LATİN AMERİKA'YI HEDEF PAZAR SEÇTİK'
Bünyelerinde 250 çalışan bulunduğunu söyleyen Şahin, iki vardiya çalıştıklarını kaydetti. Yıl sonuna kadar 1 milyon dolarlık ek makine siparişleri verdiklerini dile getiren Şahin, 2015 başı itibariyle aylık 1 milyon adet resistans üretimi hedeflediklerini açıkladı. Çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Şahin, dünyanın ev aletlerindeki en büyük 7 markasının 5'inin ana tedarikçisi olduklarını belirterek, üretimlerinin yüzde 70'inin ihracata dayandığını kaydetti. İtalya, Almanya, Polonya, Fransa, Slovenya gibi birçok ülkeye ihracat yaptıklarını ifade eden Şahin, "Bu sene için kendimize hedef pazar olarak Latin Amerika'yı seçtik."
FOTOĞRAFLI