ŞANLIURFA'da, çalışan ve işverenlerin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi'nin (KUYAP) tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, 2023 hedefine ilerlemenin öyle yatarak, uzanarak gerçekleşemeyeceğini söyledi.
Avrupa Birliği ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yürütülen ve aralarında ŞUTSO'nunda bulunduğu 5 odanın finansmanıyla uygulamaya konulan KUYAP'ın tanıtım toplantısı Şanlıurfa’da bir otelde düzenlendi. Toplantıya Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, TOBB ve AB Daire Başkanlığı yetkilisi Dr. Esin Özdemir ile 15 ilin sanayici ve iş adamları katıldı. Toplantıda konuşan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, işletmelerin çağın gereklerine ayak uydurabilmesi için proje hazırlamaya devam edeceklerini söyledi. KUYAP'ın üyelerin yeteneklerini geliştirmeleri ve rekabet güçlerini artırmaları için önemli olduğunu vurgulayan Ertekin, şunları söyledi:
"AB desteği ve Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanlığı’nın sorumluluğunda firmalarımızın, uluslararası rekabet için proje hazırlamak yeni projeler yürütülüyor. Bu proje yaklaşık 2 yıl sürecek. Biz Urfalı'nın yaptığı çalışmalarda çok büyük bir potansiyeli olduğuna inanıyoruz. Öyle sadece kuru kuruya inanmak değildir. Hükümet ve TOBB’un hedefi olan 2023’teki 25 bin dolar, kişi başına geliri yakalamamız aslında içten bile değil. Çok rahat bunu yakalayabiliriz. Çok sıkı çalışmamız, Şanlıurfalılar olarak moralimizi bozmamamız lazım. Bizim amacımız burada sizleri 'toplantı manyağı' yapmak değildir. Önemli olan bu toplantılardan iş çıkarmaktır. Ticaret ve Sanayi Odası sadece para alan değil, sizlerin rekabetini artırabilmek için para harcayacak bir kuruluştur. Bu ilerleme işi öyle yatarak, uzanarak olmaz. Biz bahane değil iş üreteceğiz. Bu projeden herkesin faydalanmasını istiyoruz."
TOBB ve AB Daire Başkanlığında görevli Dr. Esin Özdemir, proje hakkında bilgiler verdi. Günümüz iş dünyası başarı güçlüden çok hızlı olanın elinde olduğunu ifade eden Özdemir, "Strateji konusunda geleneksel yaklaşımlar oldukça istikrarlı bir dünya gerektirmektedir. Egemen bir skalaya ulaşıp çekici bir yaşam alanı oluşturularak veya belli imkan ve kaynakları kullanarak kalıcı bir rekabet üstünlüğü sağlamayı hedeflemektedir. Fakat, küreselleşme, yeni teknolojiler ve daha fazla şeffaflık bir araya gelerek işletme ortamını altüst etmektedir. Sürdürülebilir rekabet üstünlüğü artık konumlandırmadan veya kaynaklardan dolayı ortaya çıkmamaktadır" diye konuştu.