BURSA’nın Karacabey İlçesi'ndeki fabrika önünde yaptıkları eylemlerle gündeme gelen Sütaş işçileri, gösterilerini İstanbul’a taşıma kararı aldı. Sendikal Güçbirliği Platformu’nun da destek verdiği işçiler yeni eylem takvimini 23 Haziran’da açıklayacak.
Sütaş’ta işten atılmalar gerekçesiyle Karacabey ve Aksaray’daki fabrikalar önünde eylem yapan işçiler, 23 Haziran’da İstanbul’daki Sütaş binası önünde eyleme başlayacak. Tek Gıda-İş üyesi işçiler, sendikal haklar tanınana kadar yeni bir eylem takvimi açıklayacak.
Sendikal Güçbirliği Platformu tarafından yapılan açıklamada, işverene verdiği sözleri tutması çağrısı yapıldı.
Bursa Karacabey’deki fabrika önünde eylem yapan işçilerin beklediği alana hayvan gübresi döküldüğü ileri sürülmüş, olay basına yansıyınca Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, TÜSİAD'da ki görevinden istifa etmişti. Yılmaz daha sonra yaptığı açıklamada, sendikaya karşı olmadığını, TÜSİAD’ın yıpranmaması adına görevi bıraktığını açıklamıştı.
Tek Gıda- İş’ten yapılan açıklamada, yaz aylarında sıcak eylemlerle kamuoyunun ilgisini Sütaş’ta direnen işçilere çekecekleri belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:
"Sendikalı olma iradesini ortaya koyan işçinin alın terini kimseye yedirmeyiz. Bugüne kadar iyi niyetli bekleyişimizi sessizlik olarak algılayanlar yakında yanılacaklarını anlayacakları eylemlere hazır olsunlar. Amacımız Sütaş’ta iş barışını tesis etmek ancak hak ihlallerine karşı söyleyecek sözümüz de var."

FOTOĞRAFLI