Serhat TEZCAN / BURSA, () - BURSA'da da üretim tesisi bulunan Sütaş, Türkiye ve Balkanlar'ın çeşitli ülkelerine yaptığı yatırımlara yenisini eklemeyi hedefliyor. Sütaş Genel Müdürü Tarık Tezel, stratejik planlarının ihracat değil, satış yapacakları bölgeye yatırm yapmak olduğunu açıkladı. Tezel, "Geçen yıl Makedonya'da fabrika devreye aldık. Romanya'da farklı bir yatırımımız var. Bu yılın sonunda da orayı devreye alacağız. Kuzey Irak'a uzun vadede yatırım düşünüyoruz. Bizim değerlerimiz arasında Türkiye'nin sütçüsü olmak, ardından Türkiye'nin yakın coğrafyasının sütçüsü olmak var" dedi.
Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Sütaş Genel Müdürü Tarık Tezel, gıda sektörü ve Sütaş'ın yatırımları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gıda sektöründe temel sorunun kayıtdışılık olduğunu söyleyen Tezel, bu konuda önemli çalışmaların yapıldığını kaydetti.
'TÜRK GIDA MARKALARI, DÜNYA ÇAPINDA REKABETE HAZIR'
Türkiye'de faaliyet gösteren gıda markalarının iyi konumda olduğunu belirten Tezel şunları kaydetti:
"Türkiye'nin markalarını gözönüne aldığımızda bırakın Avrupa Birliği'ni, dünya çapında rekabete gerek kalite, gerek üretim potansiyeli açısından hazır. Bunun örneklerini de görüyoruz. Diğer yandan son yıllara kadar Türkiye önemli ithalatçı bir ülkeydi. Hala ithalat var ancak, ihracat olanakları özellikle son 10 yıldan beri önemli oranda artıyor. AB'nin 2008'den beri geçirmiş olduğu ekonomik sıkıntılı dönem gözönüne alındığında, Türkiye eskinin ucuz işçi ülkesi değil, dünyayı beslemeye namzet teknolojisi ile markaları ile hazır konuma gelmek üzere."
'İHRACAT YERİNE, O ÜLKEYE YATIRIM'
Ortadoğu pazarında önemli potansiyel bulunduğunu ve Türk markalarının da burada yer aldığını anlatan Sütaş olarak stratejik planlarının ihracat değil, satış yapacakları bölgeye yatırm yapmak olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Kuzey Irak'a uzun vadede yatırım düşünüyoruz. Geçen yıl Makedonya'da fabrika devreye aldık. Romanya'da farklı bir yatırımımız var. Bu yılın sonunda da orayı devreye alacağız. Bunun yanı sıra Türkiye'de de İzmir ve Bingöl yatırımlarımız da eşikte. Bizim değerlerimiz arasında Türkiye'nin Sütçüsü olmak ardından Türkiye'nin yakın coğrafyasının sütçüsü olmak var. Sonrasında da bunu sürdürülebilir kılmak var." 
ST(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)