KAYSERİ,() - KAYSERİ’de yaşayan ve ikamet izni bulunan Suriyelilere çalışma izni verildi. İş yerinde Suriye vatandaşı çalıştırmak isteyenlerin İşkur’a başvurması istendi.
Türkiye İş Kurumu (İş-Kur)Kayseri il Müdürü Ahmet Ayçiçek, en az 6 ay ikamet izni olan Suriye uyruklu vatandaşlara çalışma izni verileceğini söyledi. İl Müdürü Ayçiçek, “Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiye’ye gelmiş ve ikamet izni verilmiş bulunan Suriye uyruklu yabancılara ikamet izin sürelerini aşmamak üzere, değerlendirme kriterlerine tabi tutulmaksızın çalışma izni verilmesi uygun bulunmuştur. Bu itibarla Emniyet makamlarından alınmış en az 6 ay süreli ikamet tezkeresi bulunan Suriye vatandaşlarını istihdam etmek isteyen işverenlerimizin internet sitemizde yer alan http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/yabancilar.portal adresinde belirtilen usul ve esaslara göre başvuru yapmaları halinde bu talepler Bakanlığımızca değerlendirmeye alınacaktır” dedi.
Kayseri’de yaklaşık 5 bin Suriyeli bulunduğunu ve çalışma izinleri olmadığı için geçimlerini yardımlarla sağladıkları öğrenildi.

FOTOĞRAFLI