HÜRRİYET Köşe yazarı, vergi uzmanı Prof. Dr. Şükrü Kızılot, Kayseri Serbest Mali Müşavirler Odası’nın düzenlediği 'İnşaat Muhasebesinde Vergi ve KDV Uygulamaları' seminerinee konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Kızılot, mali müşavir ve muhasebecilere önemli bilgiler verirken, anlattığı fıkralar ile de seminere renk kattı.
Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen seminere  Prof. Dr. Şükrü Kızılot ile Eski Vergi Müffettişi Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu konuşmacı olarak katıldı.  Vergi Denetim Kurulu Grup Başkanı Mevlüt Yoldaş, Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Bebek, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Suat Özsoy ile mali müşavir ve muhasebecilerin izlediği seminerde Prof. Dr. Şükrü Kızılot, inşaat sektörü ile ilgili bilgiler verdi. TBMM’de plan ve bütçe alt komisyonunda olan gelir vergisi tasarısı hakkında uyarılarda bulundu. Fatura ve gider pusulası olayının ihmal edildiğini belirten Prof. Dr. Kızılot şunları söyledi:
"Bazen küçük ihmallerden çok ciddi sorunlar doğabiliyor. Gayrimenkul satanların tesliminden itibaren 7 gün içerisinde fatura düzenlenmesi gerekiyor. Fatura kesilmezse yazılması gereken tutarın yüzde 10’u tutarında ceza kesiliyor. Örneğin, 200 bin liradan satılan bir daireye fatura kesilmezse 20 bin lira ceza kesilir. Aynı şekilde gider pusulası olayı da ihmal edilmemeli. İnşaat firmasının yaptığı alımlardan bazıları karşılığında fatura alması söz konusu değil ise gider pusulası düzenlemesi gerekiyor."
Prof. Dr. Kızılot, yaklaşık iki saat süren seminerin ilk bölümünde mali müşavir ve muhasebecilere önemli bilgiler verirken, anlattığı fıkralar ile de katılımcıları güldürdü.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Suat Özsoy da, bir mali müşavirin eğitimli, sosyal, iletişimi düzgün ve hukuk bilinci gelişmiş vizyon sahibi olması gerektiğini söyledi.