İSTANBUL, 9 Temmuz () - Finansinvest portföy saklama hizmetleri için SPK’dan yetki belgesi alan ilk aracı kurum oldu.

Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) bu yıl başında yürürlüğe giren portföy saklama hizmetlerini düzenleyen tebliğinin ardından, bu alanda Kurul’dan yetki belgesi alan ilk aracı kurum oldu.

Yetki belgesiyle birlikte Finansinvest, portföy yönetim şirketleri’nin kurucu veya yöneticisi olduğu tüm kolektif yatırım kuruluşları ile yatırım ortaklıklarının  portföylerinin saklama işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Finansinvest Genel Müdürü Özgür Güneri, SPK tarafından yayımlanan 'Portföy Saklama Hizmetine ve Bu Hizmette Bulunacak Kuruluşlara İlişkin Esaslar Tebliği'nin yayımlanmasından sonra portföy saklama hizmetlerine yönelik araştırma ve geliştirme faaliyetlerine hız kazandırdıklarını belirtti.

Güneri, bu süreçte tebliğin 'Portföy Saklayıcısı' olma şartları için gerekli olan teknik alt yapıyı hazırladıklarını, ihtiyaç duyulan tecrübede personeli Finansinvest kadrosuna dahil ettiklerini ve prosedürleri oluşturduklarını söyledi.

Güneri, bu hazırlıkların ardından SPK'nın 'Portföy Saklayıcısı Yetki Belgesi' verdiği ilk aracı kurum olma özelliğini kazandıklarını ekledi.

(FOTOĞRAFLI)