Dolar frene bastı| Ters köşe yaptı
Hareketli günler geçiren doların durumu merak konusu. Merkez Bankası`nın açıklamaları küresel piyasalardaki olumlu hava ve vatandaşın boz doları kampanyası doları geriletmeye devam ediyor. Dolar bugün 3.42`nin de altına indi.
Haftanın ikinci gününde hareketli günler geçiren dolarda son durum ise söyle: Dolar/TL dün, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) 2017 yılı Para ve Kur Politikası sunumunun ardından etkili olan düşüş ile 3.54  seviyelerinden 3.4318'e kadar geri çekildi ve günü yüzde 2.14 değer kaybı ile 3.4449'dan kapattı.
MURAT ÇETİNKAYA'DAN DOLAR AÇIKLAMASI
Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın açıklamaları, vatandaşın döviz bozdurma kampanyası ve küresel piyasalardaki iyimserlikle dün gelişmekte olan ülkeler arasında Türk Lirası dolar karşısında en iyi performans gösteren para birimi oldu. Dolar 2 günde 13 kuruş geriledi.
Kur bugün 3.42’nin de altını görürken saat 14:50 sıralarında 3.4222 seviyesinde işlem görüyor.
EURO İSE 3.6713'TEN İŞLEMDE.
Analistler, bugün yurt içinde veri akışının zayıf olduğunu, yurt dışında ise ABD'de açık iş sayısı ile Almanya'da sanayi üretimi verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar/TL kuru için 3.4690 ve 3.5000 seviyelerinin direnç, 3.4300 seviyesinin ise destek konumuna geldiğini kaydetti.KapitalFX Araştırma Uzmanı ve UZMANPARA yazarı Enver Erkan, doların hareketliliğine ilişkin şunları söyledi:"Türk yetkililerin lirayı desteklemek amacıyla önlem ve düzenlemelerini görmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda da TCMB’nin Para ve Kur Politikaları Sunumu sonrasında oluşan geri çekilme eğilimi kurda devam etmektedir. Buna bir miktar da küresel risk iştahının artması ve oynaklığın düşük seviyelerde olması katkı vermektedir. Para piyasalarında oluşmuş olan bu durum Türk finansal varlıklarının tamamı için geçerlidir. Hisse senedi ve tahvil piyasasında da fiyatların tahammül sınırlarının içine girdiğini gözlemlemekteyiz.
BORSA İSTANBUL'DA SON DURUM
Borsa İstanbul 100 endeksi yeniden 75.000 – 80.000 bandının içine girmiş; 5 yıllık kredi temerrüt swap (CDS) oranının da 305 seviyelerinden 290 seviyesine çekilmesinin içeride borçlan maliyetleri üzerinde etkisi görülmektedir. Tahvil faizlerinde geri çekilme görüyoruz, özellikle de gösterge tahvilin bileşik getirisinin %11 altında kalmaya devam etmesi ilerleyen dönem için oldukça önemli olacaktır.EKK kararlarının kamuya açıklanmasının ardından, alınan veya alınması düşünülen önlemlerin yaratacağı algı, güven, uygulanabilirlik ve proaktifliğine bağlı olarak hareketlenmeler görmeye devam edeceğiz. Temel hikayede değişim olmaması ve Dolar/TL’deki geri çekilmenin teknik ayrıntılarla ilgili olması nedeniyle temkinli yaklaşıyoruz. USDTRY’de 3,50 seviyesini izlemeye devam ediyoruz. 3,50 – 3,45 ve 3,45 – 3,41 aşağıdaki olası dalgalanma bantlarıdır. Biz bu noktada 3,41 – 3,40 bölgesinin önemi üzerinde biraz daha duruyoruz.

Çünkü bu seviyeler; önceden önemli direnç noktalarıydılar ve artık destek haline geldiler. 3,41 aşağısında 3,35 seviyesine kadar geri çekilme de mümkün olmakla beraber, 3,30 aşağısının ise zor olduğunu düşünüyoruz. 3,50 üzerine tekrar geçilmesi halinde ise TL’nin duyarlılığı yine artacaktır, bu durum da oynaklığı beraberinde getirerek 3,60 – 3,65 hareketinin önünü açabilir."