(Ayrıntılar eklendi.)

İSTANBUL, 14 Mayıs () - Trafo patlamasıyla 200'den fazla işçinin yaşamını yitirdiği madenin işletmecisi Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. www.tilaga.com.tr. adresli internet sitesini kapattı.

İnternet ana sayfasında yalnızca şirketin, madende meydana gelen yangına ilişkin basın açıklamasına ulaşılabiliyor.

13 Mayıs 2014 tarihli, "Soma Kömür İşletmeleri A.Ş." imzalı basın açıklamasında, "Manisa Soma'da bulunan kömür ocağımızda trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın sonucu elim bir kazayaşanmıştır" denildi ve gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

RÖDOVANS (KÖMÜR PAYI) KARŞILIĞI İŞLETME

İnternet sitesini kapatan Soma Holding kuruluşlarından Soma Kömür İşletmeleri A.Ş., Soma'daki 18 milyon ton kömür rezervine sahip ocaklarının işletmesini, 2005 yılında Türkiye Kömür İşletmeleri’nden (TKİ) rödovans (kömür payı) karşılığında devraldı. Şirketin aylık ortalama 250 bin ton dolayında ürettiği kömür TKİ tarafından satın alınıp sanayi ve ısınma amaçlı olarak piyasaya sürülüyor.

İŞ KAZASI ÖLÜM ORANLARINDA AVRUPA BİRİNCİSİ

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin belirlemelerine göre Türkiye'de, 112'si Mart ayında olmak üzere yılın ilk üç ayında 276 işçinin iş kazalarında yaşamını yitirdi. Bu veriler Türkiye'yi dünya ve Avrupa'da üst sıralara taşıyor. Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) verilerine göre, Türkiye 82 ülkeyi temel alan sıralamada, Avrupa'da birinci, dünyada da üçüncü sırada yer alıyor.

(OSS)