Dünyanın en büyük lüks gruplarından birinin milyarder başkanı, yükselen eşitsizliğin ve orta sınıfın yok olmasının uykularını kaçırdığını söyledi.

Cartier markasının sahibi Richemont'un (CFRHF) Başkanı Johann Rupert, Monako'da düzenlenen Financial Times konferansında bir dizi önemli uyarıda bulundu.

Johann Rupert, robotların milyonlarca istihdamı öldüreceğini, bunun da zengin ve fakir arasındaki uçurumu genişleterek toplumsal huzursuzluğu isyan boyutuna getireceğini tahmin ettiğini söyledi. Rupert; Bu benim uykularımı kaçırıyor.

İŞSİZLİK, HASET, KİN...

Toplum yapısal sorunlarla, işsizlikle, haset, kin ve sonunda sosyal savaş ile nasıl başa çıkacak?" dedi.

Rupert'ın "Dünya nüfusunun yüzde 0,1'inin; ki bunlar bizim müşterilerimiz; tüm zenginliğe sahip olmasını kabul edemeyiz. Bu haksızlıktır ve sürdürülebilir bir şey değildir. Bu yüzden yeni bir toplumsal sözleşme yapmalıyız" sözlerinin dinleyiciler tarafından hayretle karşılandığı belirtildi.

Güney Afrikalı Johann Rupert, 1976 yılından bu yana lüks perakende sektöründe çalışıyor. Servetinin 7 milyar değerinde olduğu tahmin edilen Rupert, Richemont'ın 20 büyük hissedarı arasında yer alıyor.

İsviçre merkezli Richemont grup Montblanc, Chloe, Net-a-Porter ve Van Cleef & Arpels dahil bir düzine lüks markayı bünyesinde barındırıyor.

Johann Rupert;"Toplumda büyük bir değişim olacak. Buna alışın ve hazırlık yapın" dedi.