ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından hileli akaryakıt kullanımının ve hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla satın alınarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne teslim edilen seyyar egzoz emisyon cihazıyla denetimlere başlandı.

Antalya'nın çeşitli noktalarında gerçekleştirilen denetimlerde, egzoz emisyon cihazıyla motorlu taşıtların egzoz emisyonu değerleri kontrol edildi. Değerleri, belirlenen limitler dışında kalan araçların sürücüleri hakkında işlem başlatıldı.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, titizlikle yapılan denetimlerden dolayı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek, “ATSO olarak Antalya'nın, Türkiye'nin en çevreci ili olması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle oda olarak 'çevre' konusunu öncelikli temalarımızın arasına aldık. Önümüzdeki süreçte toplumda ve tüm sektörlerde çevreci anlayışın gelişmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

ÇEVRE EN ÖNEMLİ HAZİNE

Antalya gibi bir turizm destinasyonunda çevrenin en önemli hazine olduğunu belirten Budak, “Çevrenin, havanın, suyun, toprağın temiz kalması hepimizin sorumluluğundadır" dedi.

10 numara yağ sorununun yalnızca Antalya'nın değil, Türkiye'nin önemli bir sorunu olduğunu belirten Budak, “10 numara yağ kullanımı, haksız rekabet ve çevre kirliliğine neden olmasının yanı sıra, can güvenliğini de tehdit ediyor. Hileli yakıt kullanımı nedeniyle devlet yılda 1.5- 2 milyar TL arasında vergi kaybına uğruyor" dedi.

Başkan Budak, projenin hayata geçmesinde emeği bulunan ATSO 14. Grup (Akaryakıt ve gaz ürünleri) Meslek Komitesi üyelerine de teşekkür etti. (FOTOĞRAFLI)