ESKİŞEHİR'de 60 yıl önce binlerce pancar üreticisinin bir araya gelerek kurduğu Şekerbank, Ankara'nın Kazan ilçesinde 300'üncü şubesini açtı. Açılışta konuşan bankanın genel müdürü Meriç Uluşahin, "Kredi kartı ekonominin enstrümanıdır. Kredi kartı bir kredi amacı değil, ödeme aracıdır. Biz ne zaman ki bu konuda vatandaşları bilinçlendirirsek, o zaman kredi kartı gerçekten sağlıklı bir zemine oturur" dedi.
Açılış törenine Kazan Kaymakamı Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Göktan, Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, banka çalışanları ve Kazanlı işadamları ile yüzlerce davetli katıldı. Belediye Başkanı Lokman Ertürk, açılışta yaptığı konuşmada:
"9 yıl öncesinde tek bir banka şubesiyle ticari hayatını sürdüren Kazan'da bugün 12'nci banka şubesini açtı. Ekonomik canlılığın göstergesi olan banka sayılarının Kazan'da artmasından memnuniyet duyuyorum. Türkiye büyüyen bir ülke. Büyümek parayla olur. Bankalar şube açıyorsa, Türkiye'de para var demektir. Özellikle yabancı bankaların Türk bankalarıyla çalışmak istemesi, geleceğe dönük ekonomik istikrarın en açık bir göstergesi."
"KREDİ KARTI ÖDEME ARACIDIR"
Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Ankara'da 62'nci şubeyi Kazan'da açtıklarını belirtirken, bir soru üzerine vatandaşların kredi kartları konusunda yaşadığı mağduriyetlere açıklık getirdi. Uluşahin, şöyle konuştu:
"Bankalar gerekeli risk analizlerini yapmadan kredi kartları dağıtmaz. Bizim kredi kartları konusunda vatandaşları bilinçlendirmemiz gerekiyor. Kredi kartı, bir kredi amacı değil, bir ödeme aracıdır. Biz ne zaman ki bu konuda vatandaşları bilinçlendirirsek o zaman kredi kartı gerçekten sağlıklı bir zemine oturur. Kredi kartları vadesi geldiğinde, ödenebilir hale geldiğinde ve taksitlendirmelerle minimum ödemelere çok sapmadan ihtiyaca göre kullanım sağlandığında sorun olarak ele alınmaktan çıkar."
KREDİ KARTI KAYIT DIŞINI KAYIT İÇİNE ALIR
Kreti kartının ekonomiye çok büyük katkısı olduğunu belirten Uluşahin, ekonominin büyümeye devam ettiğini belirtirken, şöyle konuştu:
"Ticari anlamda, işletme anlamında; zirai ve biraysel anlamda en büyük çıkış noktası 'ayağını yorganına göre uzatmak' ata sözümüzdür. Kredi kartı kayıt dışını kayıt içine alan, vergi toplamayı iyileştiren ana enstrüman olmanın yanında, ekonominin en büyük düzenleyicisi olarak bakmak lazım. Çünkü kredi kartından geçen ticaret, kayıt altına alınmış vergilendirilebilen ticaret anlamına gelir ki, ülke ekonomisine o derece büyük katkısı olacağına inanıyorum. Yeter ki kredi kartı kullanımını doğru bilinçlendirelim."