Eray ARPAŞİN/İZMİR, () - TÜRKİYE’nin Marmara, Ege ve Akdeniz’deki kıyı kentlerine deniz uçakları ile uçuş keyfi sunan Seabird, İzmir- İstanbul uçuşlarına törenle başladı. Seabird İzmir’den Haliç, Bursa, Bozcada, Bodrum, Marmaris Hisarönü ve Ayvalık seferleri de yapacak. 
İzmir Limanı’ndaki tanıtım toplantısına Seabird Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan da katıldı. Seabird Havayolları’nın yeni ve alternatif bir taşımacılık modelini Türk insanı ile tanıştırdığını belirten Arusan, Haliç- İzmir seferlerinin yolculara zamandan tasarruf sağlamakla beraber, İzmir’den hava taşımacılığının bulunmadığı birçok kıyı şehrinin bağlantısını da sağlayacaklarını belirtti. 
Basın açıklamasına katılan gazeteciler, Seabird Havayolları’na ait deniz uçağı ile mini bir şehir turu yapma fırsatı da buldu. Türkiye’nin Marmara, Ege ve Akdeniz’deki kıyı kentlerine 18 kişilik De-Havilland DHC-6 Twin Otter deniz uçakları ile uçuş keyfi sunan Seabird, alternatif bir ulaşım anlayışı olarak öne çıkıyor. 

EA(İÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)