İSTANBUL, 9 Temmuz () - Kırmızıkedi Yayınları'nın yayınladığı, Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen tarafından yazılan "1963’ten Günümüze SAT Komandoları ve Anılarım" ve Şükrü Erbaş'ın "Bütün Yazıları"nın 1. cildi "İnsanın Acısını İnsan Alır" kitapçılardaki yerlerini aldı.

Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen'in, Hasdal Askeri Ceza ve Tutukevi’nde tamamladığı kitabında SAT’ların hangi aşamalardan geçerek bugunlere ulaştığını ve farklı bahriyelerin benzer birimleriyle ilişkilerini detaylı bir şekilde ortaya koyuyor. Türkxen'in "1963’ten Günümüze SAT Komandoları ve Anılarım" kitabının tanıtımında şu bilgiler veriliyor:

"Türk Deniz Kuvvetleri bunyesindeki faaliyetlerine 1963 yılında başlayan Sualtı Taarruz (SAT) komandoları yarım asrı geçen tarihleri boyunca buyuk başarılara imza attılar. Bugunlerde 40. yıldönumunu kutlamak uzere olduğumuz Kıbrıs Barış Harekâtı’nda en ön saflarda görev alan SAT’ların tarihi, ilerleyen yıllarda Akdeniz’de uyuşturucu ticaretini engellemeleri, Kardak Krizi ve Kartepe Baskını gibi olaylarla taçlandı. Bu başarılara rağmen bazı SAT mensupları 21 Nisan 2009 tarihinden bu yana Poyrazköy başta olmak uzere kamuoyunda 'kumpas' olarak bilinen çeşitli davalarla darbeci ve terörist ilan edilmeye çalışıldılar."

ŞÜKRÜ ERBAŞ KÜLLİYATI DA KIRMIZIKEDİ'DE

Kırmızıkedi Yayınları, Usta şair Şükrü Erbaş’ın külliyatına şiirlerinden sonra bütün yazılarıyla devam ediyor. zaman zaman öyküye yaklaşan denemelerinin, şiirsel düzyazılarının bir bölümünü İnsanın Acısını İnsan Alır'da bir araya getiren Şükrü Erbaş, Yazılarında bireysel acılara, hayal kırıklıklarına, yalnızlığa yer verirken toplumsal olanı da dışarıda bırakmıyor.

Şükrü Erbaş'ın "Bütün Yazıları"nın 1. cildi "İnsanın Acısını İnsan Alır"ın arka kapağında, "Ayrılık ne biliyor musun? Ne araya yolların girmesi, ne kapanan kapılar, ne yıldız kayması gecede, ne guz, ne ceplerde tren tarifesi, ne de turna katarı gökte... İnsanın içini dökmekten vazgeçmesi ayrılık” sözleri yer alıyor.

(FOTOĞRAFLI)