ŞANLIURFA Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ertekin, 2013 yılında kentten toplam 226 milyon dolarlık ihracat yapıldığını söyledi.
680 üretim tesisinin bulunduğu 1'inci ve 2'nci organize sanayi bölgelerinden yaklaşık 30 ülkeye ihracat yapıldığı belirten ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, geçen yıl en çok mobilya sektöründe ihracat yapıldığını kaydetti. Ertekin, "2012 yılında 140 milyon dolar olan ihracat, 2013 yılında 226 milyon dolara ulaştı. Yüzde 61 oranında artış yaşandı. Artış oranı güzel ama rakam Urfa'ya yakışmıyor. Bunu hep birlikte artırmamız gerekiyor. Şanlıurfa’nın potansiyeli çok yüksek ama bunu hayata geçirmemiz gerekiyor. Bunu hep birlikte harekete geçirip ihracatı artırmamız gerekiyor. 2013 yılı ihracatımızda 3-4 yıl öncesine hiç olmayan bir sektör mobilya sektörü rekor kırdı. Mobilya sektöründe 55 milyon dolar bir ihracat var. Çelik sektöründe sadece bir tek sektörün ihracatı 31 milyon dolar. Elektronik techizatlar konusunda, trafo ve pompa sektöründe Gaziantep’in ihracatı bizim 30 katımız civarında ama bu elektronik sektöründe bizim ihracatımız Gaziantep’ten fazla. O yönden ihracatımız gelişmiş ama çok yol almamız ve çok çalışmamız gerekiyor" dedi.
2013 yılında Şanlıurfa’nın teşvik belgesine bağlanan yatırım tutarının 1 milyar 100 milyon lira olduğunu söyleyen Ertekin, "Devletin bir kuruş yatırımı bulunmamaktır. Tamamen özel sektörün yaptığı yatırımlardır. Yapılan yatırımları diğer kurumlarla işbirliği içerisinde gerçekleştirdik, hiçbir zaman birbirimize takoz olmadık ve bunları başardık. 2'nci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) dolmaya başladığı için 3'üncü OSB için hazırlıklara başladık" diye konuştu.