ŞANLIURFA’da, Dicle Elektrik A.Ş. (DEDAŞ) İl Müdürü Esin Eroğlu, borcunu yatırmayan 6 bin aboneyi icraya verdiklerini söyledi. Eroğlu, '186 Elektrik Arıza Hattı'nın da, bundan böyle Türkçe, Kürtçe, Arapça dillerinde hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.
Özelleştirmesi tamamlanan DEDAŞ'da borcunu ödemeyen abonelerin elektrikleri kesmeye devam ediyor. Bölgede daha öncede 217 bin kullanıcı abonenin enerjisini kesmek için çalışmalara başladıklarını ifade eden DEDAŞ İl Müdürü Esin Eroğlu; Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta 217 bin aboneden 27 bininin borcunu ödediğini, borçlu abone sayısının 190 bine düştüğünü söyledi. Şanlıurfa’da borcunu ödemeyen 6 bin aboneyi icraya verdiklerini vurgulayan Esin Eroğlu, şunları söyledi:
"DEDAŞ olarak Şanlıurfa’da 1 Temmuz 2013 itibarıyla faaliyette başladık. İlk olarak bu bölgede halkın ihtiyaçlarına cevap verebilmek için kampanyalar düzenledik. En büyük kampanya; gecikme bedeli affıydı. Bunlarla ilgili olarak 6 ay boyunca çalışmalarımız devam etti. Bu kampanyalarda istenen seviyede katılım sağlanmadı. Sayaç kampanyasında 17 bin kişi başvuruda bulundu. Bu kişilerin sayaçları değişti. Yine Şanlıurfa’da borcunu yatırmayan 6 bin kişi icraya verildi."
Şanlıurfa ve ilçelerinde sık görülen elektrik kesintilerine ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade eden Eroğlu, eski nakil hatlarının değişmesi için proje başlattıklarını, bazı hatalarda ise bakım ve onarım çalışmalarının yapılacağını kaydetti.
"186 ARTIK 3 DİLDE CEVAP VERECEK"
Elektrik kesintisi nedeniyle abonelerin, 186 Elektrik Arıza Hattı'nı aradıkları sırada telefonun sürekli meşgul veya cevap verilmediği yönünde artan şikayetlerin giderilmesi için bir dizi tedbir aldıklarına değinen Eroğlu, şöyle konuştu:
"Artık vatandaşlarımız herhangi bir konuda elektrik arızayı aradıkları sırada telefonlarına mutlak surette cevap verilecektir. Bunun için bir çağrı merkezi oluşturma çalışmalarına başladık. 50 kişilik bir vardiya ile 24 saat boyunca arayan her vatandaşımıza farklı diller olmak üzere cevap verilecektir. İlk olarak operatörlerimiz Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak cevap verecekler."