İSTANBUL, 8 Ağustos () - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sanayide alt kalemlerin üretiminde meydana gelen ivme kaybının, çevre ülkelerdeki yaşanan olaylardan kaynaklandığını söyledi.

Haziran ayı sanayi üretim verisini değerlendiren Işık, ihracatın yüzde 95'inden fazlasının sanayi ürünlerinden oluştuğuna dikkat çekerek, "Haziran ayı sanayi üretimini sanayiyi yönlendiren diğer gelişmelerle birlikte değerlendirmek doğru olacaktır" dedi.

Özellikle Türkiye'nin komşu ülkelerinde yaşanan gelişmelerin tüm dünya ekonomilerini etkilediğine dikkat çeken Işık, "Doğal olarak bu gelişmelerin ekonomimiz üzerinde de çeşitli şekillerde etkileri olmaktadır. Bu gelişmeler, en büyük etkiyi ihracatımız üzerinde meydana getirmektedir. Dünya'da kaygı uyandıran gelişmelerin yaşandığı ülkeler, bizim komşu ülkelerimiz olup, ihracatımız açısından ciddi pazarlardır. Sanayi üretiminin alt kalemlerine baktığımızda özellikle ara malı üretimindeki ivme kaybında çevre ülkelerde yaşanan olayların etkisi daha net görülmektedir" diye konuştu.