Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, Benelüks turlarının en çok satılan turlardan biri olduğunu, Türkiye’den yılda yaklaşık 70 bin kişinin bu ülkeleri görmek için turlara katıldığını söyledi.

Saldırılarla turlara olan ilginin azaldığını, Brüksel’deki saldırılarla iptallerin başladığını dile getiren Polatoğlu, “Brüksel’deki saldırılar bizi çok etkiledi. En çok sattığımız bu turlarda azalma var. Örneğin önümüzdeki hafta kalkacak turlarda da iptaller söz konusu” dedi.

'İspanya'ya yöneldiler'

Polatoğlu, Türkiye’den yılda ortalama 4.5 milyon kişinin Avrupa turlarını tercih ettiğini bildirerek, şöyle konuştu:

“Geçen yıl Paris’te, geçtiğimiz günlerde de Brüksel’de meydana gelen saldırılar bu turlara talepleri azalttı. Bu turlarda döviz kurundaki hareketlilikten dolayı zaman zaman dalgalanmalar yaşanıyordu. Ancak yine de azımsanmayacak ölçüde bir ilgi vardı. Müşterilerimiz saldırılardan sonra ya seyahat etmekten vazgeçti, ya da şu ana kadar saldırının yaşanmadığı Orta Avrupa, Güney İspanya ve İtalya turlarına yöneldi.”

Paris’te sessizlik

Bir seyahat acentesinin sorumlusu Hande Arslanalp de Paris ve Brüksel saldırılarının turizm ve iş gezilerinde tercihleri değiştirdiğine işaret etti. Türkiye’den yurtdışına iş ya da turizm nedeniyle çıkan kişi sayısının geçen yıl 9 milyonu aştığına işaret eden Arslanalp, Avrupa’da şehir ve organizasyon turlarında büyük oranlı gerilemeler olduğuna dikkati çekti.

Her yılbaşı yoğun turist çeken Paris’teki olaylar nedeniyle 2016 yılına sessiz girdiğini anımsatan Arslanalp, “Otellerinde yer bulunamayan Paris, bu yılbaşını oldukça sessiz geçirmişti. Brüksel’deki saldırılar da benzer gelişmeleri beraberinde getirdi” diye konuştu.