Gaziantep'te, halk arasında "Fıstık sakızı" olarak bilinen Antep fıstığı reçinesinin kilogramı 300 liradan alıcı buluyor.Açık renkli, kokulu, bal kıvamında ve yapışkan olan "Fıstık sakızı",  ağaçların gövdesinden damlacıklar şeklinde toplanarak elde ediliyor.Aktarlar,  büyük emekle toplanan fıstık sakızını gramla satıyor.
Gaziantep'in yöresel ürünlerinin satıldığı, kente gelen turistlerin  uğrak yerlerinden Almacı Pazarı'nda aktarlık yapan Bülent Bilici, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, fıstık sakızının Antep fıstığı ağaçlarının gövdesinden  süzülerek oluştuğunu söyledi.
50 gram sakızın 2-3 günde ancak toplanabildiğini anlatan Bilici, "Onun  için çok zahmetlidir. Bu aylarda toplanır. Bu sakızları, bize köylüler getiriyor.  Biz de küçük paketlerde gram olarak satıyoruz." dedi.Fıstık sakızını tedavi edici özelliğinin olduğuna inanıldığını ifade  eden Bilici, şunları kaydetti: "Aktar amcalarımızın, dedelerimizin anlattığı bir hikaye vardır. Kuş  yaralandığı zaman kanadını fıstık sakızına değdirir iyileşirmiş. Fıstık ağacı  olan vatandaşlarımızın bize getirdiği sakızları biz de müşterilerimize  ulaştırıyoruz. Sadece Gaziantep'te olan eşsiz bir üründür. Toplaması da zahmetli  olduğu için kilosu da pahalıdır. Kilosunu 300 liradan satıyoruz. 10 gramını 3  liradan müşterilerimize veriyoruz. Bizim dükkanın vazgeçilmez ürünlerinden bir  tanesidir. İstanbul'dan, İzmir'den, Ankara'dan müşterilerimiz de var."