Faik KAPTAN/İSTANBUL,() 2013 yılını yüzde 27’lik yolcu artışıyla kapatarak kendi kategorisinde “ Avrupa’nın En Hızlı Büyüyen Havalimanı” seçilen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın CEO’su Gökhan Buğday, 2014 yılının ilk iki ayında geçen yıla oranla yüzde 42’lik yolcu artışı artış kaydedildiğini açıkladı.
Geçtiğimiz yılın ilk iki ayında 2 milyon 219 bin 763 yolcuya hizmet veren Sabiha Gökçen Havalimanı’nın bu yılın ilk iki ayında 3 milyon 219 bin 763 yolcuya hizmet verdiğini belirten Gökhan Buğday şu açıklamayı yaptı:
“ İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, yolcu sayısını geçen yılın ilk 2 ayına oranla yüzde 42 oranında artırarak ilk 2 ayda rekor bir büyüme elde etmiş oldu. Öte yandan bu yılın Ocak ve Şubat aylarında uluslararası uçuş yapan yolcu sayısı yüzde 48, iç hat uçuşu yapan yolcu sayısı ise yüzde 38 oranında artmış oldu.
Bu arada geçen yıl elde ettiği yüzde 27 oranındaki büyüme ile Airports Council International (ACI) Europe tarafından kendi kategorisinde Avrupa’nın “ En Hızlı Büyüyen Havalimanı” seçilen Sabiha Gökçen Havalimanı, 2014 yılının ilk iki ayında da yine aynı başarıyı yakaladı. ACI tarafından açıklanan verilere göre Sabiha Gökçen Havalimanı Ocak ayında elde ettiği yüzde 43.6 oranındaki yolcu artışı ile kendi kategorisinde Avrupa’nın “En Hızlı Büyüyen Havalimanı” olma özelliğini devam ettirdi. Havalimanımız sahip olduğu operasyonel avantajlarla yolcularına zaman kazandıran, konfor sunan ve hızlı ulaşılan bir havalimanı olarak ön plana çıkmaktadır.”
Gökhan Buğday yıl içinde bünyelerine yeni havayolları ve yeni açılacak uçuş noktalarıyla yolcu sayısını daha da arttıracaklarını sözlerine ekledi.
FK(FOTOĞRAF)