SABANCI Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, büyüme ve iş fırsatları konusunda kendileri için öncelikli bir bölge olan İzmir'de 8 yeni mağaza ile 2014 yılı sonunda mağaza sayısının 38'e ulaşacağını ifade etti.
Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grubu yöneticileri, grubun bölgedeki faaliyetlerini paylaşmak ve çeşitli görüşmeler yapmak üzere İzmir'e geldi. Temasları çerçevesinde basın mensupları ile Swisotel Büyük Efes'te bir araya gelen Haluk Dinçer, bugün yaklaşık 300 milyar dolar büyüklüğe sahip perakende sektörünün, son on yılda istikrarlı büyüme trendiyle Türkiye ekonomisine güç sağlayan ana dinamolardan biri haline geldiğine dikkat çekti.
Dinçer, 2013 yılında yüzde 12- 13 gibi bir büyüme rakamı yakalanan sektörün 2014 yılında yüzde 15 civarında bir büyümeye ulaşacağını söyledi. TeknoSA ile elde ettikleri başarıyı, yönetimini geçen yıl devraldıkları CarrefourSA'ya da aynen taşımak istediklerini belirten Haluk Dinçer, CarrefourSA'da yeniden yapılanma projesini sürdürürken, TeknoSA'da müşterilerine mükemmel hizmet sunabilmek için çoklu kanal yatırımlarına devam edeceklerini bildirdi.
'BEŞ YIL SONRA İLK KAR'
Şirketin 2014'e ilişkin ilk rakamları ile ilgili de bilgi veren Dinçer şöyle konuştu:
"Şirketin bu yılın ilk çeyreğinde vergi öncesi karı 5 milyon 999 bin 197 lira olurken, net kar seviyesi 3 milyon 731 bin 701 lira olarak gerçekleşti. Böylece CarrefourSA beş yıl sonra ilk kez kara geçmiş oldu. Biri Karşıyaka'daki hipermarket olmak üzere toplam 8 market ve 200'ü aşkın çalışanla faaliyet gösterdiğimiz İzmir'de, 2014 yılında 6 yeni market açılışıyla, 88 İzmirli'ye istihdam yaratmayı planlıyoruz."
Elektronik perakende sektöründe faaliyet gösteren TeknoSA'nın 2013 yılını 3 milyar lira ciro ile kapattığını belirten Dinçer, 2014 yıl sonunda 3,5 milyar liranın üzerinde ciro büyüklüğüne ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, "İzmir'de ikisi Extra toplam 22 mağazada 270'i aşkın TeknoSA çalışanı görev yapıyor. Yapımı devam eden Mavibahçe AVM ve Eşrefpaşa İzmir Park AVM'lerinde iki yeni mağaza açmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
'E-TİCARETE ALPYAPI HAZIRLIĞI'
Online ticarette de çoklu kanallar aracılığıyla büyümek istediklerini vurgulayan Dinçer, Sabancı Topluluğunun e-ticaret alanında faaliyet gösteren en genç şirketi KlikSA sitesini 2013 yılında yaklaşık 23 milyon kişinin ziyaret ettiğini kaydederek şunları söyledi:
"Kliksa.com, 2014 yılında da büyümeye devam ederek, kategori ve ürün sayısını artırmayı, ürünlerin tüketicilere her zaman hızlı şekilde ulaştırılmasını hedeflemektedir. Dünya çapında bir web platformu oluşturmak amacıyla 2014 yılında e-ticarete 15 milyon dolar altyapı yatırım yapmayı planlıyoruz. Perakende alanındaki tecrübe ve gücümüzle önemli katma değer yaratarak Türkiye'nin Amazon'u olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyoruz." 
AKSİGORTA EGE'DE LİDER
Haluk Dinçer, 1960'tan bu yana elementer sigorta sektöründe faaliyette bulunan Aksigorta'nın, 2011 yılında Belçikalı sigorta devi Ageas ile ortaklık kurduğunu hatırlatarak, "Aksigorta 2013 yılında Sabancı Topluluğu'nun en fazla değer yaratan şirketi olma başarısını gösterdi" dedi.
Ege Bölge Müdürlüğü'nün Aksigorta'nın ilk bölge müdürlüğü olduğunu hatırlatan Haluk Dinçer açıklamasını şöyle sürdürdü:
"İzmir Bölge Müdürlüğü'nde toplam 34 çalışan mevcut. Aksigorta'nın en önemli gücü acentelerimizdir. Aksigorta olarak bin 900'e yakın acentemizin önemli bölümü Ege Bölgesi'nde yer almaktadır. İzmir'de 188, Ege Bölgesi'nde toplam 584 acente ile faaliyetteyiz, 2013'te toplam prim üretiminin yüzde 10'u Ege Bölgesi'nden sağlanmıştır."
'AVİVASA HALKA AÇILACAK'
AvivaSA'nın 6 yaşında genç bir şirket olmasına rağmen kısa sürede bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün en önemli oyuncusu konumuna ulaştığını belirten Haluk Dinçer, şöyle devam etti:
"Türkiye'nin önünde dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma fırsatı sunan 10 yıllık bir dönem var. Sektörümüz de bu fırsattan hareketle önemli bir büyüme potansiyeline sahip. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek sektöre yön vermeye devam edeceğiz. 2014 yılı; AvivaSA'nın direkt satış, bankasürans ve acente kanallarında pazar ortalamasının üzerinde büyüyeceği bir yıl olacak. Ayrıca AvivaSA'nın halka arz çalışmaları da sürüyor. AvivaSA'yı halka açarak yaratılan değere şeffaflık kazandıracağız." 

EA(İÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)