ANKARA, () - TÜRKİYE'den hayvansal ürünler ile su ürünleri başta olmak üzere yeni ithalat bağlantısı yapmak isteyen Rusya, Ankara'ya üst düzey heyet gönderdi.
Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki ön görüşmeler bugün başladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil başkanlığında gerçekleşen görüşmeye Rusya'dan Bitki Karantina Servisi Başkan Yardımcısı Alexie Alekseenko katıldı. Rusya adına görüşmeye katılan Alekseenko da bu yıl yeni olanakların oluştuğunu ve bu görüşmelerin gelecek yıllarda yapılacak ticaretin de yönünü belirleyeceğini ifade etti. Türkiye'den ithal edilecek ürünlerin federasyon üyesi diğer ülkelere geçeceğini, dolayısıyla çok büyük bir pazarın söz konusu olduğunun altını çizen Alekseenko, daha önce Rusya'ya ihraç edilmemiş yeni ürünlerin alımını da görüşebileceklerini kaydetti.
Hayvansal gıdalar başta olmak üzere özelikle süt ve süt ürünleri, kanatlı eti ve ürünleri, su ürünleri, damızlık yumurta ve damızlık hayvanların ithal edilmesi konusunu görüşmek istediklerini belirten Alekseenko, Rusya Federasyonu için ithal edecekleri ürünlerde sertifikasyonun ve Rusya Federasyonu normları ile gümrük birliği normlarına uymasının kendileri için önemli olduğunu dile getirdi.