RIXOS grubunun, Antalya'da turizmin en prestijli otellerine evsahipliği yapan Belek'te kuracağı eğlence parkının 2015 sonunda açılması planlanıyor. Projenin, yaklaşık 800 milyon TL'ye mal olması öngörülüyor.
Antalya Valiliği, Rixos Grup bünyesindeki 'Eko Temalı Parklar Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi' aracılığıyla Belek'te kurulması planlanan eğlence parkı için, 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) gerekli değildir' kararı verdi. Çevre ve Şehircilik Antalya İl Müdürlüğü'ne sunulan tanıtım dosyasına göre proje, 'Rixos Theme Park Antalya Turizm Kompleksi' adıyla inşa edilecek. Projenin toplam maliyeti 794 milyon 21 bin 651 TL olarak belirtildi.
76 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE
Belek'te 639 bin 110 metrekare, yaklaşık 76 futbol sahası büyüklüğünde alana inşa edilecek 'Rixos Theme Park Antalya Turizm Kompleksi'nde 235 oda kapasiteli otel ve eğlence merkezi yapılacak. 5 yıldızlı otel 200 oda, farklı büyüklüklerde 31 suit ve 4 bedensel engelli odasından oluşacak. Otelde lokanta, alakart lokanta, kafeterya, pasta salonu, bar, 100'er kişilik toplantı salonu ve çok amaçlı salonlarla birlikte hamam, sauna, 4 masaj odası, 3 cilt bakım odası gibi bölümler yer alacak.
Eğlence merkezinde ise 500 kişilik 1'inci sınıf lokanta, 100 kişilik 2'nci sınıf lokantanın yanı sıra, açık yemek alanı, 100 kişilik kapalı bar, açık bar, 500 kişilik tiyatro salonu, açık yüzme havuzu, yunus gösteri havuzu, su parkı, 2 ayrı 200'er kişilik kapalı sergi salonu, bowling salonu, tenis kortu, lunapark, 3D interaktif sinema ile elektronik, bilgisayar, ses, ışık gibi teknolojilerin kullanılarak simülasyon, animasyon gibi sanal ortamların yaratılmasına veya gösterilerin yapılmasına imkan sağlayan teknik donanıma sahip ünite, el sanatları atölyeleri, bisiklet ve kaykay alanı, yürüyüş parkuru, bisiklet gibi aktiviteler için gösteri alanı, çocuk bakım odası ve 1000 araçlık otopark yer alacak.
EĞLENCE ANLAYIŞI DA ETKEN
Proje tanıtım dosyasında, Türkiye'de turizmin endüstrileşen yan kolları ile büyük bir gelişim gösterdiği belirtildi. Turistlerin ilgisini çekmede söz sahibi olan doğa, kültür, deniz, kum, güneş gibi turizm modelleri kadar, bir yerin eğlence anlayışının da etken hale geldiğinin vurgulandığı dosyada, "Turizm kompleksi içerisinde yapılacak eğlence merkezi Belek Turizm Merkezi'ni eğlence yönünden de cazip hale getirecektir" denildi.
Turizm kompleksi 3 etapta tamamlanacak. İlk etapta eğlence parkı, ikinci etapta su parkı, üçüncü etapta ise tel projesiyle kalan diğer birimler tamamlanacak. İlk etabın 2015 yılı sonunda, ikinci etabın 2016 sonunda, üçüncü etabın 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. Tesis, 2015 yılı sonunda eğlence parkının tamamlanmasıyla hizmete açılacak. Tesisin inşaatında 400 işçi çalışacak. Tesis işletmeye geçtikten sonra, tam kapasiteli çalıştığı zamanlarda bin 94 kişiye hizmet verecek ve bu dönemde 350 kişi çalışacak.