PTT A.Ş., Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ardından başlattığı dövizden Türk Lirası'na dönüş uygulamasıyla ülke ekonomisine destek verdi. 15 Temmuz'dan bugüne kadar PTT A.Ş. hesabındaki yaklaşık 172 milyon dolar ile yaklaşık 20 milyon avro Türk Lirası'na dönüştürülerek millî ekonomiye katkı sağlandı.

ŞEHİT VE GAZİLER İÇİN YARDIM KAMPANYASI

PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, 15 Temmuz'da millî irade ve demokrasiye kastedenlere karşı PTT A.Ş. ailesi olarak dimdik durduklarını hatırlatarak, "Tarihi boyunca ülkemiz ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda hareket etmiş olan Şirketimiz, 15 Temmuz darbe gecesi ve sonrasında milletimizle birlikte meydanlara çıkarak demokrasi nöbeti tutmuş, ayrıca şehit ve gazi ailelerimiz için yardım kampanyası başlatmıştır" dedi.

DOLARLAR VE AVROLAR TL'YE DÖNÜŞTÜ

15 Temmuz sonrasında PTT A.Ş. olarak ülke ekonomisine yeni bir katkı sağlamak üzere de harekete geçtiklerini ifade eden Genel Müdür Bozgeyik, "Lanetle andığımız o meşum hadiseden sonra vatan ve millet sevgimizle yeni bir karara imza atarak dövizden Türk Lirası'na dönüş uygulaması başlattık. O tarihten bugüne kadar Şirketimiz hesabındaki 171 milyon 393 bin 173 dolar ile 20 milyon 364 bin 372 avroyu Türk Lirası'na dönüştürerek millî ekonomimize katkı sağladık" diye konuştu.

ERDOĞAN'IN ÇAĞRISIYLA BAŞLAYAN KAMPANYA SÜRÜYOR

Genel Müdür Kenan Bozgeyik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına, Türk Lirası'na dönüştürsün. Türk Lirası değer kazansın, altın değer kazansın" çağrısı üzerine başlattıkları kampanyanın ise devam ettiğini belirterek, "Şirketimiz, dövizlerin TL'ye dönüştürülmesi işleminde herhangi bir komisyon almamaktadır. Döviz bozduracak müşterilerimize yüzde 10 kargo indirimi yapılmaktadır. Ayrıca döviz bozduracak müşterilerimizin havale işlemlerinde yüzde 10 indirim uygulanmaktadır. Vatandaşlarımız ePttAVM.com üzerinden seçili ürünlerde yaptıkları alışverişlerde ise yüzde 5 indirim kazanmaktadır" dedi. Genel Müdür Kenan Bozgeyik, PTT A.Ş.'nin her zaman ülkesi ve milletinin yanında yer almaya, millî ekonomiye katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi.
PTT 172 milyon dolarını TL'ye çevirdi