BURSA'da kauçuk radyatör, kalorifer, yakıt, hava filtre hortumları, metal ve plastik boru imal eden Ünver Group; Ferrari, Fiat, Volkswagen, Otokar, Isuzu, Karsan, Fnss, Hidromek, Çukurova için üretim yapıyor. Porsche Carrera'nın hava hortumlarını da Bursa'daki tesislerinde üreten Ünver Group, önümüzdeki hafta Volvo'nun parçalarını üretmek için görüşmelerde bulunacak.
Bursa'nın Kayapa Organize Sanayi Bölgesi'nde 9 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 12 bin metrekare alanda 180 personeli ile otomotiv sanayinde faaliyet gösteren Ünver Group, çalışmaları ve hedefleri ile ilgili toplantı düzenledi. Yapılan fabrika gezisinin ardından faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Ünver Group Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Korgavuş kardeşi Orhan Korgavuş ile 1979 yılında babalarının vefatından sonra iş hayatına başladıklarını söyledi. Merkez Osmangazi İlçesi'nde 160 metrekare alanda iş yaşamına başladıklarını dile getiren Korgavuş, işlerin gelişmesi ile zaman içinde 360 metrekare alana ardından 3 bin 500 metrekarelik bir alana ve sonra mevcut fabrikalarına taşındıklarını kaydetti.
Kauçuk radyatör, kalorifer, yakıt, hava filtre hortumları, metal, şekilli ve plastik boru ürettiklerini söyleyen Korgavuş, 12 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydetti. Cirolarının 12 milyon Euro olduğunu açıklayan Korgavuş, bunun da 4 milyon Eurosunu ihracatın oluşturduğunu ifade etti.
ZIRHLI ARAÇ PARÇALARI DA ÜRETİYOR
Teknik üretime başladıklarını dile getiren Korgavuş, artık silikon hortum üretimine başlayacaklarını kaydetti. Bunun ısıya dayanıklı olduğunu belirten Korgavuş, "Bu arada Avrupa'daki partnerimiz vasıtasıyla ile Porsche ile de çalışıyoruz. Porsche Carrera'nın hava hortumlarını tesislerimizde üretiyoruz. Onun dışında Ferrari, Fiat, Volkswagen, Otokar, Isuzu, Karsan, Fnss, Hidromek, Çukurova firmaları ile de çalışıyoruz. Otokar ile askeriyeye de tank parçası üretiyoruz. Zırhlı araçların parçalarını üretiyoruz" diye konuştu.
"ÇİN'E İHRACAT YAPACAĞIZ"
Bu yıl için hedeflerini büyüttüklerini söyleyen Korgavuş, "2014 yılı hedefimiz Meksika, İspanya, Çin projemiz var. Devamlı Çin'den ürün ithal ederken, Çin'e 1 ay sonra ihracata başlıyoruz. Çin'e yağ dolum hortumları vereceğiz. 2013 yılında 2012'ye göre yüzde 12 büyüdük. Ama 2014 ve 2015 yılarında yeni projeler ile yüzde 40 büyüme hedefliyoruz. Volvo'ya önümüzdeki Salı Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) ile gideceğiz. Sunum yapacağız" dedi.