Metin ÖZDEMİR/POLATLI (Ankara), () - ANKARA'nın Polatlı İlçesi'nde hasat mevsimi başlarken, bahar aylarında görülen kuraklığın ürün rekoltesinde en az yüzde 40 oranında kayba yol açmasının beklendiği belirtildi. İlçede yer yer dolu yağışı da ürünlere zarar verdi.
Ankara İl Tarım Müdürlüğü ile Polatlı İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, ilçede yaklaşık 600 bin dekarlık alanda süne zararlısına karşı mücadele gerçekleştirdi. Ankara'nın en büyük tarım havzası olan Polatlı'da 1 milyon 400 bin dekarlık alanda hububat ekimi yapıldı. Bunun 1 milyon 200 bin dekarını buğday, 200 bin dekarını da arpa ürünü oluşturuyor.
KÖSEOĞLU: YÜZDE 50'YE YAKIN KAYIP VAR
Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, kuraklık nedeniyle en az yüzde 50'ye yakın ürün kaybı beklediklerini söyledi. Yetkililer ise, bu oranı en az yüzde 40 olarak beklediklerini belirtti. Bu durumda Polatlı'da her yıl üretilen yaklaşık 400 bin ton hububat miktarı yarı yarıya azalacak. Zekai Köseoğlu, sadece kuraklık nedeniyle ilçede yaklaşık 10 bin dekarlık ekili alanın da yeniden sürüldüğünü hatırlattı. Çiftçinin bu yıl büyük bir sıkıntı içinde olduğunu hatırlatan Köseoğlu, tarımsal ve hayvansal borçların tamamının 5 yıl süreyle ve faizsiz olarak ertelenmesi durumunda rahat bir nefes alınabileceğini kaydetti.
KALİTELİ BUĞDAY BEKLENİYOR
Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, süne mücadelesiyle birlikte Polatlı'da kaliteli buğday ürünü beklediklerini de söyledi. Kuraklık nedeniyle yaşanan ürün kaybının kaliteli ürün elde edilerek kısmen telafi edilebileceğini belirtti. Ancak bu durumun Polatlı'daki tarım ekonomisinde hissedilir ölçüde olamayacağını vurguladı.

FOTOĞRAFLI