ANKARA'nın Polatlı İlçesi'nde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağmur ve dolu, ilçeye bağlı Yaralı Mahallesi'nde 8 bin dönümlük ekili alana zarar verdi. İlçedeki ekili alanları 10 günde ikinci kez dolu vurmuş oldu.
İlçenin kuzey köylerinde 10 gün önce etkili olan dolu yağışı, binlerce dönümlük ekili alanda büyük zarara yol açmıştı. Akşam saatlerinde ise ilçeye 40 kilometre uzaklıktaki Yaralı mahallesinde şiddetli yağmur ve dolu yağdı. Etkili yağış bir anda şiddetli sele dönüştü ve ekili alanları adeta yok etti. Mahallede bazı evler de sel nedeniyle zarar gördü. Köylüler, "Önce yağmur, ardından şiddetli dolu yağdı. Yağış yaklaşık yirmi dakika sürdü. Bir anda sele dönüştü ve neye uğradığımızı şaşırdık" dedi.
ÇADIR KENT KIL PAYI KURTULDU
Öte yandan mevsimlik tarım işçisi olarak Polatlı'ya gelenlerin yaşadığı çadır kent ise selden kıl payı kurtuldu. İşçiler bir anda neye uğradıklarını şaşırdıklarını söylediler. Selin aktığı bölgenin hemen yanında kurulu bulunan Çadır Kent ise herhangi bir zarar görmedi.
Yetkililer yağışın hemen ardından ekili alanlarda inceleme yaptılar. Çoğunluğu arpa ve buğday ekili olan 8 bin dönümün yok olduğu belirtildi. Soğan, şeker pancarı, ayçiçeği ise dolu ve sel nedeniyle zarar gördü. Yetkililer ilk tespitlere göre yüzde 30 ila 60 arasında ürün zararın meydana geldiğini belirterek, kesin tespitlerin ise önümüzdeki günlerde sonuçlanacağını belirtti.

MÖ(AY/SS) (FOTOĞRAFLI)