ANKARA Çayı kenarında yer alan Çağlayık'ta binlerce yıldır var olan ve Frigya Kralı Midas'ın eşi Kraliçe Nana tarafından da güzellik iksiri olarak kullanıldığı rivayet edilen termal suyun Yassıhöyük'teki Gordion'a getirilmesi amacıyla isale hattı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.
Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, jeotermal belediyeler içerisinde Polatlı'nın ayrı bir yeri olacağını belirten Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik şunları söyledi:
"Termal tesisler ve rehabilitasyon merkezi dahil projeyi gerçekleştiriyoruz. Termal tesislerimiz 2014 yılı bahar ayında hizmete başlayacaktır. Gordion bölgesinde oluşacak termal tesisleri, bölgenin antik çağı ile bütünlük oluşturacak. Buraya gelecek olan vatandaşlarımız, Frigya uygarlığına ait eserleri ziyaret edebilecekler."
KRALİÇE NANA CİLT GÜZELLİĞİ İÇİN KULLANMIŞ
Suyun mineral açısından son derece zengin olduğunu belirten Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kükürt oranı yüksek, flörür içeren güzellik suyudur. Kraliçe Nana'nın, Kral Midas'ın karısının yıkandığı sudur. Akne tedavisinde de son derece etkili bir sudur. Sadece termal değil, onun ötesinde aranılan vasıflara haiz, dünyada ender bulunan özel bir sudur. Cilt kırışıklıklarına iyi geliyor. Ankara başta olmak üzere bütün Türkiye'ye hitap edecek."
Frigya uygarlığının başkentinin bulunduğu Polatlı'daki Gordion'da, Kral Midas'ın karısı Nana'nın Çağlayık'taki termal suyu, cildini güzelleştirmek için kullandığı rivayet ediliyor.