Gülseli KENARLI / İSTANBUL, 22 Ağustos () - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan ve Ak Parti Genel Başkan adayının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu açıklamasının ardından, piyasalar yeni ekonomi yönetimine odaklandı.

Borsa İstanbul, yeni başbakan adayının açıklanmasının ardından güne, yüzde 0.20 düzeyinde hafif yükselişle 79,118 puandan güne başladı. Borsadaki bu yukarı yönlü seyrin yurtdışı gelişmelerden kaynaklı olduğunu belirten uzmanlara göre, Davutoğlu adının açıklanmasından sonra, piyasada asıl belirleycinin ekonomi yönetimi olacağına işaret ediyor.

ABD Merkez Bankası'ndan (FED) gelen açıklamalarla dün dalgalı bir seyir izeleyen dolar, yeni güne 2.1743 seviyelerinden başlarken, euro da 2.8911- 2.8925 aralığında hareket ediyor. FED'den gelen açıklamalarla sert düşüşler yaşayan altın ise gevşeme sürüyor.

"BAZI ZORLUKLAR DEVAM EDECEK Mİ?"
'ya değerlendirmelerde bulunan Global Menkul Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, ekonominin yeni hükümetten 3 beklentisi olduğunu belirterek, "Bunlar iç ve dış politika ve ekonomiyle ilgili. Başbakan'ın ve Davutoğlu'nun açıklamalarında iç ve dış politikada her hangi bir değişiklik olmayacağına dair çok net mesajlar geldi. Ancak piyasaların beklentisi ekonomi yönetiminin nasıl olacağı yönününde. Ekonomi yönetimi değişecek mi, yeni bir anlayış mı gelecek, yoksa mevcut korunacak ama anlayış mı değişecek? Bazı zorluklar devam edecek mi? Bunlar merak ediliyor" dedi.

Uskuay, Borsa İstanbul'un açılıştaki küçük yukarı yönlü seyrinin ise yurtdışı kaynaklı gelişmelere dayandığına dikkat çekti.

(FOTOĞRAFLI)