BURSA'da konuşan Philips Türkiye CEO'su Göktuğ Gür, LED teknolojisinin, elektriğin icadından sonraki en büyük buluş olduğunu belirterek, "Bizim tahminlerimize göre 2020 yılında toplam aydınlatma pazarının yüzde 75'ini LED teknolojileri oluşturacak" dedi.
Philips’in Bursa’da gerçekleştirdiği yeni aydınlatma projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı firmanın Türkiye CEO’su Göktuğ Gür’ün katılımıyla, Çelik Palas Otel'de yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Gür, Türkiye'de 83 yıldır kesintisiz ve başarılı şekilde faaliyetlerine devam ettiklerini belirtti. Aydınlatma alanında 1 asrı geçen süredir dünyada faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Gür, "Bursa'nın tarihsel dokusu, Yeşil Bursa'nın güzellikleri Philips'in LED aydınlatmaları ile daha da anlamlanıyor. Karakter ve kimlik kazandığına inanıyoruz. LED, elektrik icadından sonra bize göre en büyük buluş. Bizim tahminlerimize göre 2020 yılında toplam aydınlatma pazarının yüzde 75'ini LED teknolojileri oluşturacak" diye konuştu.
Bursa'da da birçok çalışmaya imza attıklarını dile getiren Gür, Emirsultan Cami, Ulu Cami, Bursa Saat Kulesi, Acemler Üst Geçidi, Emirsultan Alt Geçidi, Bursa Enerji Müzesi, Türk Telekom Genel Müdürlüğü Binası, Gemlik Köprüsü gibi birçok referans çalışmalarının bulunduğunu söyledi. Geçen yıl Bursa'da yaptıkları bir araştırmada en beğenilen aydınlatmanın Ulu Cami olduğunu belirlediklerini kaydeden Gür, kentin simgesi için böyle bir sonucu görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Kısa zaman içinde Yıldırım Külliyesi ve Hüdavendigar Parkı Köprüsü'nün de aydınlatma sistemini hayata geçireceklerini ifade eden Gür, "Gerçekleştirdiğimiz projelerle şehirlerde güvenlik, ekonomi ve estetik bağlantılı iyileştirmeler sağlarken, enerji verimliliği ve tasarrufu konusunda devlet politikalarına çok örtüşen örnekler sunabiliyoruz. Bu noktada yerel yönetimlere de büyük görevler düşüyor" dedi.
Konuşmanın ardından firmanın çalışmaları düzenlenen bir sunum ile anlatıldı.