İSTANBUL, 9 Temmuz () - Türkiye'nin en büyük petro kimya üreticisi Petkim, temel hammadde üretimi yapan etilen fabrikasındaki yatırımın devreye alınması için üretime geçici olarak ara verecek. Şirket bu süre içinde nihai ürün satışlarını sürdürmek için hammadde ithalatı yapacak.

Şirketin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, 21 Temmuz'da başlayıp toplam 105 gün sürmesi beklenen bu dönem içinde fabrikanın planlı bakımının da yapılacağı belirtildi.

Petkim, 118 milyon dolarlık yatırımla, Etilen Fabrikası kapasitesini artırırken, aynı zamanda enerji ve hammadde birim tüketimlerini azaltarak üretimde operasyonel verimlilikleri de artırmayı hedefliyor.

Yatırımın devreye alınma aşamasına geldiği ifade edilen açıklamaya göre, 118 milyon dolarlık yatırım ile etilen üretim kapasitesi yüzde 13 artarak yılda 588 bin ton düzeyine çıkacak ve üretiminde enerji ve hammadde birim tüketimleri de azalacak.

Etilen fabrikasının, tesisdeki diğer fabrikalara ara ürün sağladığı vurgulann açıklamada, "Bu fabrikamızın üretime ara vermesi nedeniyle eksik kalan ara ürünlerin büyük bir bölümünün ithalat yoluyla temin edilerek tesisimizdeki diğer fabrikaların üretimlerini sürdürmesi ve nihai ürün satışlarımıza devam edilmesi planlanmaktadır" denildi.