BURSA Perakendeciler Derneği (PERDER) Başkanı Mustafa Gürel, yerel perakendecilerinin yüzde 90'nın müşteri servislerinin kaldırılmasını istediğini belirterek, "Bu durum biz perakendecileri zarara uğratmaktadır. Biz marketçilik yerine çoğu zaman dolmuşçuluk ya da taksicilik yapıyoruz. Belli bir saatten sonra bu uygulama maliyetlerimize yansıdığı için ister istemez ürünlerimizde fiyat artışı yapmak durumunda kalıyoruz. Aracıyla gelen müşterimiz de maalesef bu artıştan nasibini alıyor" dedi." dedi.

Bursa PERDER Başkanı Mustafa Gürel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Valisi Münir Karaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Bursa PERDER'in faaliyetleri ile ilgili bilgileri aktaran Başkan Mustafa Gürel, Bursa yerelinde perakendecilerin yaşadığı sorunları dile getirerek Vali Karaoğlu'ndan sorunların çözümüyle ilgili destek istedi. Türkiye Perakendeciler Federasyonu'na (TPF) bağlı Bursa PERDER'e üye toplam 49 üye zincir marketin bulunduğunu işaret eden Başkan Gürel, "Bu marketlere bağlı toplam 329 şube ve 6 bin çalışan istihdamı ile Bursa perakendesi başta olmak üzere Yalova, Eskişehir, Çanakkale, Bilecik ve Balıkesir'de önemli bir gücü temsil etmektedir" dedi.

Ülke ekonomisinde yaşanan son gelişmelerin perakende sektörüne yansımalarını Vali Münir Karaoğlu ile paylaşan Başkan Gürel, "Daha önce ülkemizde dövizde yaşanan artış sonrası, sektördeki satışlarda önemli artış yaşanıyordu. Çünkü vatandaşımız perakende ürünlerini daha ucuza alamam diye stok yapıyordu. Şu anki süreçte vatandaşımızda böylesi bir durum yaşanmadı" diye konuştu.

Türk halkında artık tüketici bilincinin oluşmaya başladığının da altını çizen Gürel, "Halkımız kriz süreçlerinde nasıl harcama yapması gerektiğini öğrendi. Bu aslında olumsuz bir durum değil, aksine ülke için olumlu bir durum. Dövizde yaşanan dalgalanmaların geçici olduğu ve ülke ekonomisinin bu durumu atlatabilecek güçte olduğu artık halkımızca bilinmektedir" şeklinde konuştu.

Bursa yerel perakendecilerinin yüzde 90'nın müşteri servislerinin kaldırılmasını istediğini vurgulayan Gürel, "Bu durum biz perakendecileri zarara uğratmaktadır. Biz marketçilik yerine çoğu zaman dolmuşçuluk ya da taksicilik yapıyoruz. Belli bir saatten sonra bu uygulama maliyetlerimize yansıdığı için ister istemez ürünlerimizde fiyat artışı yapmak durumunda kalıyoruz. Aracıyla gelen müşterimiz de maalesef bu artıştan nasibini alıyor" dedi.
"MÜŞTERİ SERVİSLERİ KALKARSA TOPLU TAŞIMADA YARARI GÖRÜLECEK"
Müşteri servisi hizmetinin Bursa trafiğinde yoğunluğa da neden olduğuna dikkat çeken Güler; sözlerini şöyle sürdürdü:
"Müşteri servislerinin kalkması halinde hem toplu taşıma araçları ve taksiciler bunun yararını görecek, hem de kent trafiğindeki egzoz gazı salınımının önüne geçilerek hava kirliliği azaltılmış olacak. Ankara'da ve Trabzon'da müşteri servisleri yasaklandı. Bu konularda kararlığımızı yürütebilmek için devletin mutlaka belli kararlar alması gerekiyor."
VALİ KARAOĞLU: HER ZAMAN DESTEKLERİZ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Münir Karaloğlu ise yönetim kuruluna teşekkür etti. Vali Karaoğlu, Bursa PERDER'in ekonomi ve vatandaş yararına yapacağı tüm çalışmalarda destek vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi. ST/ (FK), (Fotoğraflı)