AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nin merkez, köy ve beldelerinde şeker pancarı üretimi yapan üreticilere paraları bu yıl 15 Şubat 2014 tarihinden itibaren ödenmeye başlanacak.
Sandıklı Ziraat Odası Başkanı ve Afyonkarahisar İl Genel Meclisi'nin Ak Partili üyesi Süleyman Yıldız, Sandıklı'dan bir heyetin kendisini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, şeker pancarı ücretlerinin her yıl Nisan ayı sonlarında dağıtıldığını hatırlattı. Yıldız, "Bu yıl Şubat ayının 15'inden sonra dağıtıma başlanacak. Şeker pancarı alımı ilçemizde tamamlandıktan iki ay sonra da paraları ödenmeye başlanacak" dedi.
Şeker pancarında ortalama taban fiyatı olarak yüzde 16 şeker oranı baz alınıp 144 kuruş verileceğinin açıklandığını anımsatan Yıldız, bununla birlikte Sandıklı'da şeker tat oranı yüzde 16'yı geçtiği için kilogramı 168 kuruştan ödeme yapılacağını dile getirdi. Yıldız, "Gübre, avans, şeker gibi ayni ve nakdi yardım çıktıktan sonra 1000 şeker pancar üreticisine 12 milyon TL verilecek. Yani ilçemize 12 milyon TL para girişi yapılmış olacak" diye konuştu.
Öte Yandan Sandıklı'nın merkez, köy ve beldelerinde bin kadar şeker pancarı üreticisinin, 4 ayrı kantara 140 bin ton şeker pancarı teslim ettiği bildirildi. (FOTOĞRAFLI)