İSTANBUL, 13 Haziran () - Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Kazakistan Cumhuriyeti Yabancı Yatırımcılar Konseyi’ne kabul edildi.

Özilhan'ın katalımıyla, Kazakistan Cumhuriyeti Yabancı Yatırımcılar Konseyi’nde ilk kez bir Türk şirketi temsil edilmeye hak kazanmış oldu.

Anadolu Grubu şirketleri Anadolu Efes ve Coca-Cola İçecek'ten oluşan İçecek Grubu, 1997 yılından bu yana Kazakistan’da yatırım ve faaliyetlerini sürdürüyor.

Konsey toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında, Anadolu Grubu’nun Kazakistan’a olan inancının altını çizen Tuncay Özilhan, Astana’da hizmete girecek yeni şişeleme tesisiyle ilgili bilgiler paylaştı. Hizmete girecek tesis için 80 milyon doların üzerinde yatırım yaptıklarını söyleyen Özilhan, tesisin yerel ekonomiye büyük katkılar sağlamasının yanı sıra, bölgede sürdürülebilir bir istihdam da yaratacağını belirtti.

Anadolu Grubu, hizmete girecek yeni tesisinin yanı sıra, bira ve meşrubat alanlarındaki faaliyetlerine yapacağı yeni yatırımlarıyla, Kazakistan’daki büyümesini sürdürmeyi hedefliyor.