BURSA Klasik Otomobilciler Derneği'nin Oto Show Fuarı'nda açtığı stantta lüks araçların yanında yer alan 1928 modelden 1975 modele kadar farklı markalardaki araçlar meraklıların ilgisini çekiyor.
Bursa Klasik Otomobilciler Derneği üyesi ve stant sorumlusu Serkan Yalaz, bu yıl fuara ilk kez katıldıklarını söyledi. Klasik otomobil tutkunlarını fuara beklediklerini belirten Yalaz, fuarda 1928 modelden 1951, 1955, 1956, 1975 modele kadar araçların yer aldığını ifade etti. Yalaz, "Amacımız klasik severlere araçlarımızı gösterip, tanıtmak. Bu sevgiyi aşılamak. İlk defa böyle bir fuara katılıyoruz. Bundan sonra da talepleri değerlendireceğiz" dedi.
Son 5 yıldır klasik araçlara ilginin oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Serkan Yalaz, "Klasik oto sahibi sayısı artıyor. Bu araçlar yolda sürekli görülmediği için ilgi çekiyor. Fuara gelenler önce son model araçları gezerken, sonra ilgi klasiklere yöneliyor. Burada belli yaş grubunun geçmişi de var. O nostaljiyi yaşıyorlar. Standımıza ilgi oldukça fazla. Yaklaşık 25 aracımız var. Bunun yüzde 70'i Amerika yapımı. Yerli araçlar da var. Fuarda yer alan araçlar arasında yer alan 1928 model Ford ise en yaşlısı" diye konuştu.
Nostaljik araçların bakımlarının meşakkatli olduğunu belirten Yalaz, yedek parça bulmanın ve getirmenin oldukça zaman aldığını kaydetti. Dün açılışı yapılan fuarın 10 Kasım Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olduğu belirtildi.