Ergün AYAZ- Orhan UZUN/İZMİT (Kocaeli), ) - KOCAELİ'nin Sevindikli Köyü'nde 450 dönüm alanda ekilen 'Lenox' adlı  ot tipi yem şalgamı köylülere tanıtıldı. Kocaeli Tarım İl Müdürü İlhan Özel, doğal yağış dışında ek sulama gerektirmeden yetiştirilebilen bu bitki ekiminin yaygınlaşması halinde yem ithaline gerek kalamayacağını söyledi.  
Türkiye'de 2012'de yaşanan kuraklık nedeniyle, ilk kez hayvan yemi olarak kullanılan sap, saman ve ot ithal edilmişti. Kocaeli bölgesindeki hayvan sahipleri de hayvanlarını besleyecek yem, ot ve saman bulmakta zorlanırken, bölgede yem bitkileri tarımını artırmak ve mevcut arazilerin en iyi şekilde değerlendirilmesi amacıyla, geçen yıl ilk kez Sevindikli Köyü'nde 450 dönüm araziye 'Lenox' adlı ot tipi yem şalgamı ekildi. 
'Tarım Haftası' etkinlikleri kapsamında Sevindikli Köyü'nde boyları 2 metreye ulaşan ot tipi yem şalgamının tanıtımı yapıldı. Etkinliğe Körfez İlçe Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Kocaeli Tarım İl Müdürü İlhan Özel ve köylüler katıldı.
'BAŞARILI SONUÇ ELDE ETTİK'
Kocaeli Tarım İl Müdürü İlhan Özel, bölgede ilk defa bu ürünün ekiminin yapıldığını ve başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirterek şunları şöyledi:
"Bölgemizde ilk defa bu Lenox ekimi uygulaması yapılıyor. Lenox silaş haline getirilecek. Silaş da, kışın hayvana verilecek besin değeri yüksek, yeşil, sulu ve iştah açıcı gıda maddesidir. Lenox kasım ayında ekilen bir bitki. Normal yağışlarla kendini kurtarıyor.  Ayrıca sulanmasına gerek yok. Bölgemizde en uygun şartlarda yetişti ve bu bitki çok iyi adaptasyon gösterdi. Hayvan yetiştiriciliğinde çok önem taşıdığını düşündüğümüz bu bitki hayvancılık sektöründe hayvanların bakım maliyetini düşürecek. Ayrıca bu ürün tarım bakanlığı tarafından da destekleniyor."

EA(MB/COŞ) (FOTOĞRAFLI)