ORDU'nun Gülyalı İlçesi'ne 60 bin metrekare alana 'Çikolata Parkı' kurulacak. 10 milyon TL'lik projenin 2015 yılında tamamlanarak hizmete gireceğini belirten Gülyalı Belediye Başkanı Ak Partili Talip Şen, "Bu proje ile 150 kişiye istihdam sağlanmış olacak" dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gülyalı İlçe Belediyesi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Ordu Ticaret Borsası ve Gülyalı Gelişim Derneği tarafından Gülyalı İlçesi'nde 1800 metrekaresi kapalı alan olmak üzere 60 bin metrekare alan üzerine 'Çikolata Park' kurulması için çalışma başlatıldı. Butik çikolata üretim ve satışının yapılacağı parkta seyir tepesi, oyun alanları, cafe, restoran, fındık müzesi, yüzer sahne, su oyunları, eğlence parkı, yöresel mimari maketler, yöresel ürünler, tematik park, çikolata ile fındık figürlü oyun parkları ve spor alanlarıda yer alacak. Projenin uygulamaya konulması ile birlikte kent turizminin de önemli bir ölçüde ivme kazanacağını söyleyen Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, şöyle dedi:
"Parka gelen ziyaretçiler çikolatanın yapım aşamalarını görebilecek, çocuklar kendi çikolatalarını da yapabilecek.   10 milyon TL'ye mal olacak projenin yüzde 75'lik kısmı DOKA tarafından karşılanacak. Kalan yüzde 25'lik kısmı ise en büyük paya sahip olan Ordu Büyükşehir Belediyesi ve diğer ortakları tarafından sağlanacak."
Çikolata Park'ın 150 kişiye istihdam sağlayacağını, bu çalışmayla yörede üretilen fındığın üretim potansiyelinin değerlendirilip bölgeye özgü çikolata markası oluşturulabileceğini de vurgulayan Başkan Talip Şen, şöyle konuştu:
"Projeyle fındığın katma değerini artırmayı hedefliyoruz. Burada küçük ölçekli işletmeler tarafından yapılacak olan butik çikolatalar ve hediyelik süs eşyaları satılabilecek. Ordumuzu marka kentler arasına sokabilmek adına Gülyalı'da bir marka oluşturmak istiyoruz. Bu çok farklı bir proje. Projenin ilçemize çok büyük katkısı olacak. Ülkemiz ekonomisine de katkısı olur. Fındığı sadece natural şekilde değil çikolatayla çeşitliliğini artırarak ekonomiye kazandıracağız. Bölgemiz insanına da büyük katkı sağlayabilecek."
DOKA heyetiyle birlikte geçen ay İsviçre, Fransa ve Belçika'da bu tarz yerlerin bulunduğu alanlarda araştırma yaptıklarını dile getiren Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, "Özellikle avrupa ülkelerinde Belçika, İsviçre, Fransa'da çikolata caddeleri var. Kuyumcular çarşısı gibi çikolata çarşısı var. El yapımı butik çikolatalar var. Bütün ekip olarak yurt dışına oraya gittik, gezdik yerlerinde gördük. Çikolatanın birçok şehri marka yaptığını, hatta ekonomisinde büyük yer aldığını gördük. Gülyalı'da bu çikolata park yapıldığı takdirde sadece ilçemizde değil ilimiz bu parkla ülkemizin her yerinde ses getirecek" dedi.

FOTOĞRAFLI