ORDU Valisi Kenan Çiftçi, Türkiye'de denize dolgu yapılarak kurulan ilk havalimanı olma özelliği taşıyan, Ordu-Giresun Havalimanı'nda 2.5 yılda 1600 dönüm alanın taşla doldurulduğunu söyleyerek, "Ordu ve dolayısıyla Türkiye'nin kara parçası da 1600 dönüm büyüdü" dedi.
Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde 22 Temmuz 2011'de temeli atılan havalimanının inşaatının tamamlanarak bu yıl Mart ayında test uçuşlarının yapılacağı belirtildi. Türkiye'de ilk defa denize dolgu yapılarak inşa edilen Avrupa'nın tek, dünyanın üçüncü deniz üzerine yapılan havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu-Giresun Havalimanı'nda kamyonla günde 2 bin seferde denize yaklaşık 60 bin metreküp dolgu malzemesi döküldüğünü söyledi. 3 bin metrelik pist asfaltının tamamlandığını, üst yapı işlerinin ise birkaç hafta sonra başlayacağını vurgulayan Vali Çiftçi, "Denize günlük 2 bin sefer kamyonla 60 bin metreküp malzeme dökülüyor. Pist asfalt çalışmaları tamamlandı. Mendireğin dolgusu ve dış cephe işleri Haziran ayı sonu itibariyle bitecek. Nisan ayında sadece 5 santimlik pist asfaltına kaplama yapılacak. Üst yapı ihalesi yapıldı, 15 gün içerisinde onaylanıp müteahhit çalışmalara başlayacak. Yılın ikinci yarısında Ağustos'tan sonra inşallah tarifeli seferler başlayacak. Herhangi bir gecikme yok, çalışmalar son sürat devam ediyor" dedi.
2 BİN 300 DÖNÜM ALAN DOLDURULACAK
Vali Çiftçi denizin doldurulmasıyla Ordu'nun ve Türkiye'nin kara parçasının büyüdüğüne de dikkat çekerek, "3 bin metrelik 60 metre genişliğinde pistimizin asfalt çalışması bitti. Gündüz gözüyle şu anda uçak inebilir. Işıklandırma çalışmaları da yapılacak. Hava şartları artık çalışmaları etkilemiyor, her türlü şartlarda çalışma yapılıyor. Mart sonuna kadar ışıklandırma inşallah biter, Mart itibariyle de deneme uçuşları başlayacak. Havalimanında denize 32 milyon ton taş dökülerek dolgu yapılacak. Şu ana kadar denize yaklaşık 24 milyon ton taş döküldü. 1600 dönüm doldurularak kara parçası haline getirildi. Yıl sonuna kadar 2 bin 300 dönüm alan doldurulacak. Çalışmaların başladığı andan itibaren yaklaşık 2.5 yılda Ordu'nun ve Türkiye'nin kara parçasıda 1600 dönüm büyümüş oldu. Ordu-Giresun'da böyle geniş bir alan bulmak çok zor. Bulunsa dahi kamulaştırma bedelleri burada çok yüksek" diye konuştu.